Política

Les entitats celebren la decisió del jutge belga de suspendre les euroordres de Puigdemont i Comín

L’ANC insta la justícia espanyola a garantir la “immunitat i els drets” d’Oriol Junqueras

Òmnium lamenta que els poders de l’Estat facin el “ridícul arreu d’Europa” i només sàpiguen respondre amb “més repressió”

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han celebrat aquest dijous que la justícia de Bèlgica hagi suspès l’euroordre contra Carles Puigdemont i Toni Comín en reconèixer la seva immunitat com a diputats del Parlament Europeu (PE).

“La justícia belga suspèn l’euroordre contra Puigdemont i Comín. Actua com és normal en una democràcia i ho celebrem”, ha reaccionat l’ANC en un missatge a les xarxes socials.

En la mateixa publicació, l’entitat convida la Junta Electoral Central (JEC) i el Tribunal Suprem (TS) espanyol a garantir els drets del president d’ERC i també eurodiputat electe Oriol Junqueras. “Demà la JEC i els propers dies el TS tenen l’oportunitat de garantir immunitat i drets de Junqueras, que fins ara s’han vulnerat” .

En aquest sentit, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha assegurat també en un missatge a les xarxes que “la justícia espanyola segueix fent el ridícul arreu d’Europa”. “Els poders de l’Estat, en lloc de recapacitar, només saben respondre de la mateixa manera: amb més repressió”.

Mauri ha felicitat Puigdemont i Comín pel “nou èxit internacional” .

El jutge belga que té damunt la taula les euroordres dictades pel magistrat del TS Pablo Llarena ha decidit suspendre-les un cop que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha reconegut la immunitat d’Oriol Junqueras com a eurodiputat electe. Just després de fer-se pública la decisió del tribunal de Luxemburg, el 19 de desembre, Puigdemont i Comín van recollir la seva acreditació provisional com a membres del Parlament Europeu. La justícia belga manté només la vista sobre el cas de l’exconseller Lluís Puig, per al 3 de febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia