Política

Budó diu ara que el mecanisme perquè Junqueras vagi a Estrasburg depèn de que el Suprem acati el TJUE

La portaveu remarca les declaracions fetes aquest dimecres i afirma que l’executiu serà “diligent” perquè el líder d’ERC pugui assistir al ple a l’Eurocambra quan el TS dicti que pot fer-ho

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dijous que espera que el Tribunal Suprem acati la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras i que serà “quan això passi” quan el Govern serà “diligent” perquè el líder d’ERC pugui assistir al ple de l’Eurocambra de dilluns com a eurodiputat. En una entrevista a Onda Cero, Budó ha matisat així el posicionament de la roda de premsa posterior al consell executiu de dimecres, quan va dir que el Govern té “clar”, per indicacions del president, Quim Torra, que garantirà que Junqueras pugui assistir a Estrasburg “sigui quin sigui el mecanisme”. La portaveu també ha expressat que com a govern no interferiran en cap moment en la defensa jurídica de Junqueras, de qui depèn la petició, per exemple, de permisos penitenciaris.

Preguntada per si el Govern acceptarà la decisió del Suprem en cas que aquest dicti que Junqueras no ha de ser excarcerat per anar a Estrasburg, Budó ha dit que “això no correspon al Govern”, sinó a la defensa del president dels republicans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia