Política

El TC fa repetir la sentència contra els assaltants de la Blanquerna

El Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat la sentència del Tribunal Suprem que condemnava a presó els ultres que van assaltar violentament la llibreria Blanquerna l’11 de setembre del 2013, en un acte de la Diada a Madrid.

El ple del TC ha estimat parcialment i per unanimitat el recurs d’empara dels assaltants i ordena al Suprem que dicti una nova sentència. Segons els magistrats del TC, l’alt tribunal va vulnerar els drets dels 14 acusats per haver-los aplicat l’agreujant de discriminació ideològica que va provocar l’increment de les condemnes, que van de tres anys i onze mesos a quatre anys i dos mesos. El Constitucional, que ja suspendre el seu ingrés a presó, considera que “s’han vulnerat els drets a un procés amb totes les garanties i a la presumpció d’innocència” pel fet que es va aplicar a alguns dels assaltants “l’agreujant d’haver comès el delicte per discriminació ideològica” sense escoltar-los. El TC, que ahir només va comunicar la resolució i que farà pública la sentència en els pròxims dies, ordena al Tribunal Suprem que en dicti una de nova que no vulneri els drets dels atacants feixistes de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia