Política

El Parlament vol la paritat als seus òrgans de govern

La mesura és una de les 83 previstes en el pla aprovat per la cambra per afavorir la igualtat entre dones i homes

El document també aspira a assolir un equilibri de gènere entre els caps de llista dels partits

Amb el repte d’aconseguir eliminar les desigualtats de gènere a cada racó de la institució, la mesa del Parlament va aprovar ahir un pla d’igualtat que té la complicitat de tots els grups polítics, una circumstància ja per si mateixa destacable. El document, que serà vigent fins al 2023, esbossa fins a 83 accions o mesures que afecten múltiples àmbits del funcionament i estructura de la cambra. Així, i a tall d’exemple, planteja que s’instauri la paritat de gènere en tots els seus òrgans de decisió i govern, començant per les comissions i acabant per la mateixa mesa. Per consumar l’objectiu hi ha camí a fer, i molt, ja que ara mateix aquest ens rector està integrat per cinc homes i únicament dues dones. Equilibrar la presència de gèneres en els tribunals de selecció de llocs de treball del Parlament o entre els seus compareixents, fomentar la contractació de persones transgènere, fer plens monogràfics sobre la matèria o dotar el mateix edifici del parc de la Ciutadella d’espais de cures o per a l’alletament són altres de les propostes que fa el pla. En un àmbit més polític, també planteja “estudiar” la possibilitat que els partits que es presentin en més d’una circumscripció electoral hagin de tenir caps de llista paritaris. Una proposta, aquesta última, que obligaria a fer canvis legislatius que s’estudiaran, i si arriba el cas es debatran, en comissió. El termini que es dona per començar a posar fil a l’agulla és d’un any.

En la presentació ahir del pla, el president de la institució, Roger Torrent, va assegurar que la seva aprovació és un gest inequívoc de voluntat de remoure fonaments. “Com a institució ens toca actuar, i no deixar que passi el temps perquè les coses canviïn soles”, va concloure.

LA FRASE

L’objectiu del pla és erradicar el model del patriarcat de la societat i de les nostres institucions
Roger Torrent
president del parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia