Política

La nova comunitat de municipis del Baix Montseny inclou Breda i Arbúcies

Els dos ajuntaments treballen en promoció i turisme amb pobles del Vallès Oriental

Pel batlle bredenc, l’ens és el primer pas d’una hipotètica comarca

Dos ajuntaments de la comarca de la Selva, Breda i Arbúcies, han aprovat per ple l’adhesió al conveni que regula la nova comunitat de municipis del Baix Montseny. El nou ens es constituirà en un poble del Vallès Oriental el divendres 31 i integra catorze pobles, repartits entre aquesta comarca i els dos de la Selva. “És una primera pedra de normalitat administrativa”, afirma l’alcalde de Breda, Dídac Manresa (ERC).

Una part dels municipis de la Selva sempre han defensat la creació de la comarca del Baix Montseny. Mentre això no sigui possible, el nou ens és un “acord de mínims” per normalitzar “un vincle natural” que té Breda amb Sant Celoni (Vallès Oriental), assenyala Manresa.

Març del 2019

El 29 de març del 2019 a Sant Celoni els municipis adherits van signar la declaració d’arrencada de la comunitat. Entre tots els pobles, es van comprometre a aportar 26.500 euros per començar l’activitat. Des de llavors, s’han anat succeint reunions de representants municipals per treballar plegats en qüestions com ara “les feines d’ocupació, les renovables –la biomassa és el nostre petroli– i les comunicacions”, afirma l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga (Entesa). Els ajuntaments de Breda i Arbúcies van aprovar el conveni amb la nova comunitat el mes de novembre del 2019.

Des d’Arbúcies “tot el que sigui unir esforços per a un bé natural és positiu”, afirma Garriga, que és vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i que recorda que són pobles “de províncies diferents”. A Breda hi creuen, en els lligams amb pobles del Vallès. “Ara és un ens en règim associatiu. És per crear sinergies i perquè no hi hagi fronteres administratives. Més endavant, podria ser la primera pedra cap a una història més gran [la creació de la comarca]”, hi afegeix Manresa, que recorda que el Parc Natural del Montseny vincula molts municipis.

L’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol (Sumem), mostra reticències a la nova comunitat, i al de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet (JxCat), no l’acaba de convèncer. Riells i Viabrea tampoc s’ha adherit al nou ens.

LA FRASE

La comunitat és una primera pedra. Políticament volem que en el futur tingui un pes real
Dídac Manresa
alcalde de breda (ERC)

LA DATA

31.01.20
és el dia
que es constituirà la comunitat de municipis del Baix Montseny. Hi són, de moment, Breda i Arbúcies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia