Política

La sospita del virus força el bloqueig a Roma d’un vaixell de creuer amb 6.000 viatgers

Personal sanitari hi puja a bord per efectuar proves a una dona de Macau amb símptomes compatibles amb el coronavirus

Els resultats són negatius

Les sospites sobre la presència d’un cas de coronavirus a bord del vaixell de creuer Costa Smeralda, de la companyia Costa Crociere, van obligar ahir al bloqueig de la nau durant tot el dia al port italià de Civitavecchia. A l’hora de tancar aquesta edició, fonts de la companyia van informar que el vaixell continuaria ancorat a port tota la nit i no tornaria a salpar fins avui a la tarda cap a Savona (Ligúria).

Les primeres anàlisis practicades a una passatgera originària de Macau que presentava símptomes compatibles amb el patogen van donar negatiu, segons van confirmar fonts mèdiques. La dona havia estat aïllada amb el seu marit a l’hospital del vaixell, així que van aparèixer les primeres sospites. Tenia febre i problemes respiratoris. A bord del vaixell –que prèviament havia fet escala a Palma, i encara abans a Barcelona i Marsella–, hi havia 6.000 passatgers, incloent-hi alguns catalans. També 751 persones d’origen xinès, dels quals 374 havien embarcat a Savona

La nau havia atracat a Palma dimarts passat, durant unes 10 hores. Fonts del servei de Sanitat Exterior van explicar que, durant l’estada al port mallorquí, no hi va haver cap avís relatiu al cas i que els símptomes sospitosos es van detectar més tard, en la travessa cap a Civitavecchia, prop de Roma.

Fins a l’embarcació es va traslladar ahir un equip de l’hospital Spallanzani de la capital italiana, que va efectuar les proves a la dona i després va analitzar les mostres al centre per obtenir un resultat en poques hores. Les proves van resultar finalment negatives, segons va informar al vespre l’agència de notícies Ansa. La dona tindria només una grip.

La parella de Macau havia embarcat a Savona després d’aterrar a l’aeroport milanès de Malpensa, el 25 de gener. Segons el web del diari La Repubblica, al marit també se li haurien practicat les proves mèdiques per precaució. La situació es va anar complicant a mesura que passaven les hores. Quan, cap a les 14.30 hores, ja semblava que el risc de coronavirus estava descartat i que es podria procedir al desembarcament de 1.140 de les 6.000 persones a bord –i a l’embarcament de milers de viatgers més que s’afegien al vaixell–, va arribar l’ordre de l’alcalde de Civitavecchia, Ernesto Tedesco, d’aturar l’operació, a l’espera de resultats definitius.

Falta d’informació

El bloqueig va obligar a suspendre les visites guiades en l’etapa romana del creuer. Mentrestant, els passatgers retinguts esperant el permís per baixar a terra es queixaven de la falta d’informació de la companyia. Els que ahir no van poder embarcar van passar la nit en hotels de la zona.

LA XIFRA

751
persones
d’origen xinès viatgen al vaixell bloquejat a Civitavecchia per la sospita d’un cas de coronavirus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona