Política

Intent de setge ultra a la protesta de la Meridiana

Els Mossos van evitar un xoc entre feixistes i independentistes ahir a la tarda a Barcelona

Les mobilitzacions que el col·lectiu independentista Meridiana Resisteix està protagonitzant d’ençà de la sentència del Suprem, i que s’han traduït fins al dia d’avui en 126 talls de trànsit en aquesta avinguda de Barcelona, es van veure ahir amenaçades de nou per l’extrema dreta. Organitzacions com ara Somatemps, Federación de Plataformas por la Hispanidad, Legión Urbana Barcelona i el Timbaler del Grup, agrupades totes aquestes en la plataforma Catalanes por España, van convocar una concentració a les cinc de la tarda, amb la voluntat confessa de fer-la durar fins al vespre, per impedir la protesta dels sobiranistes. Com a rèplica, Meridiana Resisteix va fer una crida a mobilitzar-se una hora abans, a les quatre de la tarda, per impedir que els ultres boicotegessin el seu tall.

En vista d’aquesta doble convocatòria, els Mossos van muntar un fort dispositiu policial per separar els dos grups a la plaça Sant Andreu Arenal, a l’altura de la Meridiana amb Fabra i Puig. Davant de l’estació, s’hi van combregar unes cinquanta persones, moltes d’elles amb banderes espanyoles i algunes de la Falange, i que van proferir eslògans com ara “sí, sí, sí, Espanya ja és aquí” i “la Meridiana no es toca”. A l’altre extrem de la plaça, i encapsulats pels agents dels Mossos, uns 150 manifestants amb una pancarta amb la consigna No passaran van reclamar la llibertat dels presos i també van llançar crits contra la presència dels feixistes. “Ni oblit ni perdó”, va ser un altre dels corejats.

A banda de fer alguna identificació entre els manifestants, els Mossos es van dedicar essencialment a contenir la línia per impedir que en cap moment les dues protestes poguessin arribar a tocar-se. El que no van poder frenar van ser els insults creuats o que els ultres agafessin una estelada i, després d’estripar-la, la trepitgessin amb fúria.

Aquest no és el primer cop que grupuscles espanyolistes volen boicotejar les accions de Meridiana Resisteix. El 10 de gener, per exemple, una seixantena de persones que van fer sonar l’himne espanyol a tot volum també es van concentrar a l’avinguda. I aleshores, com ahir, els Mossos també es van desplegar per evitar mals majors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA