Política

La UE canviarà la seva missió a la Mediterrània

Els ministres d’Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) van arribar ahir a un “acord polític” per impulsar una nova missió a la Mediterrània en substitució de l’operació Sofia que tindrà com a objectiu principal fer complir l’embargament d’armes a Líbia decretat per les Nacions Unides per damunt de la lluita contra la màfia migratòria. L’alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, va confirmar ahir que Sofia es tancarà el mes vinent, quan estava previst que expirés el seu mandat, si no hi ha acord per renovar-la, per tal de donar pas a la nova missió.

Fins ara l’operació Sofia tenia el mandat tant de combatre el model de negoci de les màfies migratòries com d’ajudar a implementar l’embargament d’armes a Líbia en la Mediterrània central. Actualment, només disposava de mitjans aeris, perquè la participació de vaixells estava suspesa a causa dels desacords entre els estats membres sobre el desembarcament de les persones socorregudes en alta mar i, especialment, per les queixes formulades per Itàlia.

L’àrea d’acció de la nova missió, que ha de ser estudiada ara tècnicament pels serveis del Consell de la UE, ja no serà la Mediterrània central, sinó les aigües internacionals davant la costa est de Líbia, on s’ha detectat un flux més important de contraban d’armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia