Política

Independentistes d’esquerres donen suport a Puigdemont

Un manifest signat per una quarantena de persones reclama una “entesa ideològicament transversal”

Una quarantena d’independentistes d’esquerres van fer públic ahir un manifest de suport a Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i el Consell per la República. Un dels signants és l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, que precisament ahir va anunciar que abandonava la militància d’ERC. A parer dels impulsors del manifest, Puigdemont simbolitza la “persistència del compromís col·lectiu amb la causa de la independència”, i subratllen que el Consell per la República “n’és l’expressió institucional embrionària”. Amb tot, consideren que “manca una entesa organitzativa que articuli i superi les actualment existents” i reclamen una entesa “ideològicament transversal” que aplegui “la majoria social i política que identifica la catalanitat”.

Al manifest, els signants consideren el referèndum de l’1-O el “punt àlgid” del procés independentista i subratllen que “la legitimitat i la validesa” d’aquell esdeveniment és “fonament imprescindible” per a la “culminació del procés”. També alerten que la “repressió” de l’Estat ha fet entrar el procés en una fase “d’estancament, fins i tot de possible retrocés cap a l’autonomisme”, una situació a la qual ha contribuït, afirmen, “l’absència d’un full de ruta compartit per institucions, partits i entitats sobiranistes”.

Per això aposten per una “entesa ideològicament transversal” com a manera de superar aquest “atzucac”, entesa “susceptible d’aplegar la majoria social i política que identifica la catalanitat, la prosperitat, la llibertat i la millora de les condicions de vida i de treball amb la consecució d’un estat propi”.

Els signants consideren que “manca una entesa organitzativa que projecti la l’acció unitària “internacionalment” i que impulsi el suport “de la resta dels Països Catalans i dels demòcrates d’arreu d’Europa i el món”.

Per això s’ofereixen per “contribuir col·lectivament a la conformació del projecte emergent d’alliberament nacional” que “consolidi i complementi” la línia d’actuació “que menen” Puigdemont, Comín, Ponsatí i el Consell per la República.

Amb aquesta finalitat, els signants convoquen una assemblea oberta a Barcelona el 29 de març.

Entre d’altres, el text està signat per l’alcalde de Montblanc, l’arqueòleg Josep Andreu; pel també arqueòleg Eudald Carbonell; per l’exdiputat del PSC Ignasi Carnicer; per l’escriptor i exdiputat de la CUP Julià de Jòdar; pel filòleg del grup Koiné Josep Ferrer; per la presidenta del Col·lectiu de Dones dels Països Catalans, Maria Antònia Font; per l’exdiputat europeu per ERC Bernat Joan; per l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany; pel president d’Estat Català, Jordi Miró; pel pallasso i exregidor d’ERC Jordi Pessarrodona; pel cofundador de l’ANC Pere Pugès; per l’exalcalde de Torrelles de Llobregat Ferran Puig; per la membre de la CUP Blanca Serra; per l’exconseller de la Generalitat i catedràtic emèrit de la UAB Carles Solà, o per l’exrectora de la UOC Imma Tubella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona