Política

La cap de protocol d’Economia diu que el 20-S l’ambient al vestíbul va ser “tranquil” tot el dia

Anna Teixidó va proposar als Mossos la possible sortida per la terrassa

El cap d’ARRO a Barcelona assegura que era “inviable” actuar pel volum de gent i els agents disponibles

La cap de protocol i relacions externes de Vicepresidència i Economia, Anna Teixidó, ha explicat aquest dijous que el 20-S, durant l’escorcoll de la Guàrdia Civil, la situació al vestíbul de l’edifici va ser de “tranquil·litat” durant tot el dia.

Així, hi havia diverses converses “obertes” entre guàrdies civils i mossos d’Esquadra, però també els vigilants de seguretat privada i treballadors del departament, i fins i tot gent que descansava. “Va ser una constant, la tònica general”, ha reblat.

Durant la seva declaració com a testimoni a l’Audiencia Nacional, també ha reconegut que un vigilant li va dir que la lletrada de l’administració de justícia podia sortir per la terrassa posterior, i ella ho va traslladar als Mossos.

Per la seva part, el cap de l’ARRO de Barcelona, Lluís Miquel Venteo, assegura que era “inviable” fer una actuació contundent el 20-S a Economia amb el volum de concentrats que hi havia -ja a primera hora del matí- i els efectius disponibles.

El responsable de l’Àrea Regional de Recursos Operatius ha explicat, a preguntes de la defensa de Trapero i Laplana, que aquell dia era “ordinari” i que tenien “els agents que tenien”: “Vam haver de demanar reforços a Girona i Tarragona”.

Venteo ha insistit que a dos quarts de deu del matí van intentar obrir-se pas entre els manifestants però que els va ser impossible i ha assegurat que “amb la quantitat d’incidents que hi havia en diferents punts, una actuació contundent se’ns n’hagués anat de les mans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia