Política

Alerten de la ingerència russa per contribuir a la reelecció de Trump

El president va fulminar el responsable d’intel·ligència per haver-ne informat el Congrés

Un fidel al mandatari sense experiència dirigirà l’espionatge

No és cap novetat que Rússia, tal com va fer el 2016, està interferint en les eleccions presidencials dels EUA, com ja fa temps que els serveis d’intel·ligència nord-americans avisen. La setmana passada, però, una de les caps dels serveis d’espionatge, Shelby Pierson, encarregada de seguretat electoral, va informar (i alertar) el Congrés que l’objectiu de Moscou és potenciar la reelecció de Donald Trump perquè, segons el seu parer, té una visió molt més favorable als interessos del Kremlin que qualsevol dels aspirants demòcrates.

No era una conclusió aïllada: era una conclusió de consens de la CIA, l’Agència de Seguretat Nacional i l’FBI. Agents russos, igual que fa quatre anys, estaven en plena campanya per ajudar Trump tot immiscint-se en les primàries demòcrates i fent plans per actuar amb vista a les eleccions presidencials del novembre.

Segons diversos mitjans, la revelació als congressistes va enfurismar de tal manera Trump que va decidir fulminar el director nacional d’intel·ligència interí, Joseph Maguire, a qui va acusar de deslleial. S’acabaven les possibilitats de Maguire de ser nomenat al càrrec de forma permanent, i es demostrava, una vegada més, el valor de la “lleialtat” per a un president enrabiat per la imatge que donaria el fet que es conegués la preferència russa per la seva candidatura: tem que els demòcrates ho utilitzin per recuperar arguments que el van perseguir durant mesos amb tot l’afer de la “trama russa”. “És una farsa”, va dir Trump.

La destitució de Maguire s’afegeix al desgavell que és la comunitat d’intel·ligència dels EUA, menystinguda constantment per un president que no hi confia i que és esquinçada regularment. “És un caos”, asseguren els funcionaris. L’exdirector de la CIA John Brennan, acomiadat per Trump, va assegurar que el president està “decapitant” els serveis d’espionatge i posant en perill el país.

Per afegir més descontrol, el nou director nacional d’intel·ligència interí serà l’exambaixador a Alemanya Richard Grenell, sense experiència, més enllà de ser un gran donant de la campanya de Trump.

La Casa Blanca lamenta l’Oscar a ‘Paràsits’

Hollywood no ha estat mai sant de la devoció del president Trump i l’última crítica ha estat per la decisió de donar l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa a la sud-coreana Paràsits. “Què carai és això? Ja tenim prou problemes amb Corea del Sud, en temes comercials, i a sobre li donen el premi la millor pel·lícula”, va dir a milers de seguidors, que van aplaudir que cités Allò que el vent s’endugué com a pel·lícula que caldria recuperar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri