Política

JxF sospesa abstenir-se en el pressupost de Figueres

El ple se celebrarà demà al migdia (13.00 h) i Ciutadans ja té decidit que hi votarà en contra

El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament de Figueres, Junts per Figueres, està disposat a abstenir-se en l’aprovació del pressupost de l’Ajuntament per a aquest any, que es portarà al ple demà dimecres en una reunió que començarà a la una del migdia. El regidor Carles Arbolí va explicar ahir que, al detall, és un pressupost “de continuïtat”, de manera que se’ns fa difícil votar-hi en contra.

Dues han estat les propostes fetes al govern durant la comissió informativa celebrada la setmana passada. D’una banda, la proposta de posar, “en l’apartat d’inversions per no desquadrar res“, una partida de 30.000 euros per instal·lar lectors de matrícules i, de l’altra, una altra partida semblant per obrir una oficina estratègica Figueres 2030 que “sigui transversal” i tingui capacitat de demanar estudis i planificar el futur i implantar criteris de ciutat”.

El govern està obert, segons explica Arbolí, a estudiar les dues mesures: Figueres 2030 fins i tot “ara mateix” i, pel que fa a l’altra, “està obert” a analitzar-ne la viabilitat preveient altres experiències semblants implantades en altres municipis de la demarcació.

L’altre grup a l’oposició, Ciutadans, ja té decidit el vot. El seu portaveu, Héctor Amelló, considera que han de votar no perquè, al seu parer, és un pressupost “inassumible”.

“Es dobla –segons subratlla el portaveu del grup municipal– la partida d’alcaldia, es redueix la partida per a joventut, no hi ha les millores en seguretat que nosaltres voldríem, a banda que el pressupost no preveu coses essencials per a nosaltres, com ara la creació de l’agència de comerç, partides específiques per combatre la soledat de les persones grans, o la creació de l’oficina de captació de fons europeus”. A més, Amelló afirma que no es garanteix “un ajuntament bilingüe en tots els seus tràmits per defecte”.

LA XIFRA

11
regidors.
La majoria en el ple de Figueres és d’onze. Amb els edils del govern s’aprovarà el pressupost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia