Política

Òmnium insta Torra a batallar per una amnistia

El president es va reunir amb la plataforma Som el 80% la vigília de la primera reunió de la taula de diàleg

L’entitat insisteix que la fi de la repressió ha de ser un eix troncal de la negociació amb l’Estat

Dos dies abans de la primera reunió de la taula de diàleg amb l’Estat, el president de la Generalitat, Quim Torra, va rebre ahir a Palau una representació de la plataforma Som el 80%, que promou una campanya, liderada per Òmnium Cultural, per acordar una amnistia entre tots els represaliats pel procés sobiranista. A més del vicepresident de l’entitat independentista, Marcel Mauri, en la trobada, de poc més de mitja hora de durada, hi van participar l’historiador Borja de Riquer, el que va ser coordinador del Pacte Nacional pel Referèndum Joan Ignasi Elena i l’advocada Magda Oranich.

La coincidència de plantejaments amb Torra va ser total, en el sentit que la fi de la repressió ha de ser un dels elements nuclears de les converses amb l’executiu de Pedro Sánchez. I com va destacar Marcel Mauri a la sortida de la reunió, l’amnistia és el millor instrument “per posar el comptador a zero” en el conflicte català. Tot i admetre que aquesta és una solució “complexa”, atès que per aprovar-se cal unes majories al Congrés dels Diputats que avui són impensables, Òmnium va instar el president a ser persistent i a continuar defensant aquesta via encara que topi amb l’oposició, frontal i previsible, de l’executiu del PSOE. “Aquesta és una qüestió de voluntat política”, va refermar Mauri, que també va defensar la necessitat de seguir fent pedagogia sobre aquesta qüestió, al marge de la negociació que puguin dur a terme els governs. I es per això, que la d’ahir va ser la primera de les trobades institucionals que farà la plataforma per recollir suports a la campanya. El president del Parlament o l’alcaldessa de Barcelona, són alguns dels següents amb qui voldrien veure’s.

LA FRASE

Si els espais de diàleg que s’estan creant no aborden l’amnistia, no es resoldrà el conflicte
Marcel Mauri
vicepresident d’òmnium


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia