Política

La fiscal demana al TS que refermi la condemna de Torra

Vol que no admeti el recurs del president, i si ho fa, que no li doni la raó i s’apliqui la sentència del TSJC que l’inhabilita

La fiscalia vol que la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, sigui efectiva al més aviat possible i per aquest motiu el 24 de febrer passat va sol·licitar al Tribunal Suprem (TS) que no admeti a tràmit el recurs de cassació que va presentar el president el 4 de febrer passat contra la sentència per desobediència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 19 de desembre, en què el condemnava a un any i sis mesos d’inhabilitació per haver desobeït la Junta Electoral Central (JEC) i negar-se a retirar símbols de suport als presos polítics en període electoral. La fiscalia demana que no s’estudiïn els arguments de la defensa, tot i que subsidiàriament impugna els motius que va al·legar Torra contra la seva condemna, però en el cas que s’admetés el recurs sol·licita que no li doni la raó i s’estalviï la celebració de cap vista oral. La intenció és que la sala penal confirmi la sentència del TSJC i quedi immediatament inhabilitat.

La fiscalia nega en l’escrit l’argument esgrimit per Torra, que considera que la sentència té “una clara intencionalitat política que, a la vegada, té seriosos indicis de constituir una palmària persecució política”, ja que segons el seu parer “se cenyeix als fets i aplicació del dret”. A més, també nega que el tribunal que el va condemnar fos parcial i defensa la competència de la JEC com a autoritat superior en l’àmbit electoral per damunt de la del president d’una comunitat.

Citacions per malversació

La titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha admès a tràmit la querella de la fiscalia per malversació de fons públics i ha citat a declarar com a investigat el mes d’abril que ve l’historiador Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident català Carles Puigdemont, i la secretària general de la Presidència, Meritxell Masó. La fiscalia acusa Alay d’haver gastat 4.580 euros de la Generalitat en un viatge a Nova Caledònia per assistir com a observador al referèndum d’independència celebrat el 2018 i, Masó, d’haver autoritzat el pagament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona