Política

Puigdemont: “El ‘sit and talk’ no pot ser un ‘wait and see’”

El president avisa que la via unilateral és legítima tot i ser “l’últim recurs” i defensa que “ens toca preparar-nos per quan ens trobem davant la pròxima paret de l’estat espanyol”

Defensa que totes les veus dins l’independentisme són necessàries i que tothom té clar que l’important és anar “coordinats”

El president Carles Puigdemont ha assegurat aquest dilluns que mai ha renunciat a la via unilateral, que “no és il·legítima” però si creu que és “l’últim recurs”. També ha considerat que la taula de diàleg ara mateix no és la via “útil” per aconseguir la independència. “El sit and talk no pot ser un wait and see. Ens toca preparar-nos per quan ens trobem davant la pròxima paret que segur que l’Estat espanyol té preparada per nosaltres”, ha afirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

Destaquem algunes de les frases de l’ entrevista :

- “El contingut de la meva intervenció estava consensuat amb el debat intern del Consell per la República

-“L’acte de Perpinyà mai ha tingut la voluntat de formar part d’una campanya electoral ni de la promoció d’un candidat en concret”

-“Dins del Consell per la República hi ha moltes veus i crec que ho vam poder reflectir”

-Sobre la diversitat dels discursos amb Comín i Ponsatí: “Totes les veus dins de l’independentisme són necessàries. No hi sobra ningú”

-Sobre les diferents veus i discrepàncies entre partits i independentistes: “Encara que hi ha discrepàncies, tots tenim clar que ens hem de coordinar. Per tant no estem tan lluny”

- “Molta de la gent que es va desplaçat a Perpinyà vota opcions molt diferents”

-“El procés cap a la consolidació i el reconeixement internacional és llarg i ple de dificultats”. “El sit and talk no pot ser un wait and see. Ens toca preparar-nos per quan ens trobem davant la pròxima paret que segur que l’Estat té preparada per a nosaltres”

- “ERC hi era i hi va posar les primeres persones que estan a primera línia. La CUP no hi era però molts dels que estaven a Perpinyà voten a la CUP”

-“La legitimació del consell per la República li dona que som els membres del govern a l’exili i que pretén continuar defensant el referèndum de l’1 d’octubre”

-“Més aviat que tard, el mantra que no som el 50% també caurà”

-“No podem renunciar mai a la via unilateral. No és il·legítima. Per mi, el referent de veritat és Montenegro. La via unilateral és l’últim recurs que tenim. Però és un recurs”

-“Si hi ha acord amb l’Estat per fer el referèndum, hem de poder discutir quina serà la pregunta, la data i quina majoria serà necessària per fer la independència. La regla d’or dels referèndums de tot el món és igual: guanya qui posa un vot més que l’altre”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia