Política

ERC critica que JxCat no posi el nom de Neus Català a un espai de Mont-ras

El ple de Mont-ras, dilluns al vespre, va tombar la proposta que el grup d’ERC-Mont-ras al Cor havia presentat perquè una de les dues places al sector del Mas Roquer dugués el nom de Neus Català, política del PSUC i darrera supervivent del camp de concentració nazi de Ravensbrück fins a la seva mort, l’abril de l’any passat.

El portaveu d’ERC, Martí Sabrià, criticava que la moció, que “semblava consensuada” la setmana passada, acabés descartada “pel vot de qualitat de l’alcaldessa”, Vanessa Peiró. El govern de JxCat té majoria absoluta, amb cinc regidors dels nou del ple, però per l’absència del segon tinent d’alcalde, Enric Peiró, el vot de la primera edil va desfer l’empat a quatre vots de JxCat i els mateixos d’ERC (3) i el PSC (1).

Sabrià lamenta que al nomenclàtor municipal no hi hagi cap carrer ni plaça que dugui nom d’una dona, i creu que és “una oportunitat perduda” en la setmana del 8-M. Des del govern, l’alcaldessa va defensar que estudien que els vials del futur sector residencial SAU-3 puguin dur noms femenins, dins de la tematització d’altres zones. Però l’argument no ha convençut ERC, que creu que el desenvolupament de la zona, en mans de la Sareb, es pot endarrerir un mínim de tres anys, mentre la plaça del Mas Roquer continuarà sense nom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia