Política

Dimiteix l’alcalde d’Argentona després d’admetre “actituds masclistes”

Una dona amb perfil anònim a Twitter ha acusat E.C. d’haver-la grapejat en diverses ocasions

L’alcalde d’Argentona, E.C., ha dimitit després d’admetre “actituds masclistes”. “Crec que un càrrec públic no pot tenir aquestes actituds. La meva dimissió i les disculpes són el mínim que puc fer”, ha anunciat a través del seu compte de Twitter , que ha eliminat poc després.

Una decisió després que una dona amb perfil anònim a Twitter l’acusés d’haver-la grapejat en diverses ocasions, quan E.C. era parella d’una amiga seva.

La CUP va expulsar de la militància el fins ara alcalde d’Argentona a finals del 2019 després que l’acusessin d’abús sexual. En les passades eleccions municipals es va presentar amb una agrupació electoral que aglutinava els llavors socis de govern (CUP, ERC i comuns) però la CUP es va desvincular de la candidatura.

E.C. ja va dir dimarts, després que transcendissin els fets, que volia disculpar-se manera “sincera i honesta” i sense entrar a “justificar ni discutir” els detalls dels episodis de masclisme. “Em toca reflexionar molt i treballar per canviar. Cal erradicar el masclisme de la societat i jo no he estat conseqüent. Però vull canviar a millor”, va dir abans de presentar la dimissió.

L’alcalde va posar el càrrec a disposició de l’assemblea extraordinària d’Unitat-Argentona per la República, celebrada la passada nit, i aquesta li va acceptar. “Va reconèixer els fets masclistes de què se l’acusava i en va demanar disculpes públicament”, recita el comunicat fet públic per l’agrupació.

En concret, i a través de les xarxes socials, un perfil de qui diu ser l’amiga d’una exparella de E.C., l’acusava d’haver-li grapejat els pits en almenys dues ocasions, durant una manifestació i també en una celebració de cap d’any. En una tercera ocasió, en una piscina, E.C. hauria intentat tornar a assetjar la noia, aquest cop sense èxit.

Unitat li agraeix ara la decisió de dimitir “de manera conseqüent amb l’ideari del partit”. Tot i aquests desafortunats episodis, el partit també va voler aprofitar l’assemblea per reconèixer la tasca de E.C. al capdavant del consistori, tant en el mandat passat, sota les sigles de la CUP, com en aquests primers mesos de l’actual mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU encarregat dels drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona