Política

Aproven en un ple telemàtic els comptes d’Arbúcies

Set edils de tretze van participar a la sessió a distància

Els presents i els tècnics municipals, amb mascaretes i guants

L’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat el pressupost del 2020 (10.050.000 euros) en el seu primer ple telemàtic de la història. El confinament provocat pel coronavirus va provocar que la sessió de dilluns fos anormal i que, a més, fos la primera en el nou edifici, a Can Delfí (antic molí d’en Roquer), estrenat al novembre, la primera en la nova casa de la vila.

La regidora de Noves Tecnologies, Judit Prat (Entesa), explica que la comissió informativa de la setmana passada ja es va fer a través de la plataforma Jitsi, igual que el ple dels comptes. El ple de dilluns, de cinc hores i mitja, es va desenvolupar sense incidències tot i les circumstàncies anormals. Només un dels regidors, per qüestions tècniques, va haver d’intervenir per telèfon en lloc de connectar-se a l’esmentat web. Els sis regidors i dos tècnics municipals duien mascaretes i guants. Tots van respectar les distàncies mínimes de seguretat tenint en compte que, a més, un dels integrants de l’equip de govern és infermera.

La majoria, a casa

Hi va haver sis regidors presents (l’alcalde, Pere Garriga, Jaume Salmerón, Àngel Cabrero, Anna Rotllant, Remei Artigas i M. Àngels Soler, tots de l’equip de govern) i la resta (set més) ho va seguir des de casa: l’esmentada Prat, Manel Serras i Martí Pastells (Entesa) i, a l’oposició, Ester Soms i Xavier Soler (ERC) i Aniol Pujolràs i Núria Batlle (CUP).

L’Ajuntament destinarà 600.000 euros a completar les obres del nou espai d’aigua i salut a la zona esportiva de Can Delfí. És la principal inversió, però hi haurà partida per a la nova llar de jubilats, prevista des del 2018 a l’hotel d’entitats, i per al centre del vescomtat de Cabrera, a tocar del Museu Etnològic del Montseny. El pressupost és gairebé un milió inferior al del 2019 (10.907.051 euros).

LA XIFRA

10
milions
d’euros tindrà l’Ajuntament d’Arbúcies de pressupost aquest any, segons es va aprovar en el ple telemàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia