Política

Itàlia deixa que els nens surtin a passejar amb un progenitor

Només podran moure’s pel voltant de casa

La relaxació arriba després de tres setmanes de confinament

Després de tres setmanes de reclusió a casa, el govern italià suavitza algunes de les restriccions de mobilitat imposades per la Covid-19. El Ministeri de l’Interior ha fet pública una circular per la qual es permet que els menors d’edat puguin sortir a caminar a fora, sempre que sigui pels voltants de casa i acompanyats d’un únic progenitor i mantenint les distàncies de seguretat amb altres persones.

La circular aclareix que continua prohibit fer activitats recreatives a l’aire lliure (sortir en bicicleta, monopatí, jugar amb la pilota, etc.) i accedir a parcs, àrees de joc i jardins públics.

Els adults també podran sortir amb un menor en cas de necessitat o si han d’anar a comprar, a la farmàcia, al quiosc, al metge o a qualsevol altre comerç obert. Amb aquesta mesura, Itàlia relaxa el règim de confinament estricte que comparteix amb l’Estat espanyol, mentre que la majoria de països europeus són més permissius. A Alemanya, per exemple, es pot sortir a passejar o a fer esport, però només sol o amb altres familiars amb els quals es conviu. També és permès de sortir a passejar amb els nens al Regne Unit i a França. En aquest país, però, dins un radi d’un quilòmetre al voltant de casa.

LA XIFRA

13.155
morts
associades al coronavirus ha registrat fins ara Itàlia, tot i que la xifra diària de defuncions va baixant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia