Política

Torra demana celeritat al Consell de Garanties per poder aprovar els pressupostos en una “situació d’emergència”

El president de la Generalitat diu que es faran “els canvis que calguin” als comptes però que primer cal aprovar-los

El president de la Generalitat, Quim Torra, demana al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que tenint en compte la “situació d’emergència” faci l’informe sobre els pressupostos “en el període més breu possible”. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Torra ha argumentat que la Generalitat no pot seguir treballant com ho feia fins ara i que necessita el marc de 3.000 milions d’euros més que suposen els comptes del 2020. Perquè el Parlament aprovi els pressupostos cal que el CGE resolgui el recurs de Cs i té un mes de marge que acaba el 20 d’abril. Torra també s’ha compromès a fer “els canvis que calguin” als comptes per adaptar-los a la situació de crisi i ha demanat “confiança i responsabilitat” als grups de l’oposició

Torra ha assegurat “mà estesa” als grups de l’oposició per “renegociar” el contingut dels pressupostos. “Demano confiança i alhora responsabilitat als grups per reestudiar el pressupost però necessito un marc i tenir tota la capacitat de més finançament. També necessito que l’Estat ens autoritzi en dos punts, tres o els que siguin, de més marge de dèficit. La crisi l’hem de pagar les administracions. La Generalitat ens endeutarem fins on calgui per ajudar la nostra gent”, ha assegurat.

El cap de l’executiu català ha explicat que en una situació de pròrroga pressupostària com l’actual s’ha de fer una “feina inútil” per poder pagar una factura i ha afegit que la Generalitat no pot seguir treballant com ho feia abans de la crisi pel coronavirus.

“Com abans tinguem l’informe del CGE, abans aprovarem els pressupostos i tindrem aquest marc per fer els canvis que calguin. Els guanys de tenir uns pressupostos o no són 3.000 milions d’euros”, ha defensat.

Preguntat per si la crisi per la covid-19 ajorna l’anunci de la data de les eleccions que Torra havia dit que faria quan s’aprovin els pressupostos del 2020, el president de la Generalitat ha respost que ara és moment de centrar-se en la gestió de la crisi sanitària i ha afegit que així ho han fet tots els governs que tenien comicis pròxims com el basc i el gallec. “Si em permet aquesta pregunta s’ha de contestar des del sentit comú. La prioritat ara de tothom és gestionar aquesta emergència”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia