Política

Una altra persona mor en la cinquena nit d’aldarulls als EUA contra el racisme policial

És la tercera víctima mortal durant les protestes i disturbis en diverses ciutats nord-americanes per la mort asfixiat del ciutadà afroamericà George Floyd

Tres persones han rebut trets i una d’elles ha mort a Indianapolis en la cinquena nit d’aldarulls en diverses ciutats dels Estats Units (EUA).

Els manifestants protesten contra la brutalitat policial racista arran de la mort asfixiat del ciutadà afroamericà George Floyd dilluns passat, quan anava desarmat.

La nit anterior un adolescent de Detroit i un policia d’Oakland també van perdre la vida en els aldarulls. El cap de la policia d’Indianapolis, Randal Taylor, ha explicat que durant les protestes d’aquest dissabte s’han produït trets en el centre d’Indianapolis que han ferit, com a mínim, tres persones.

Una trentena de ciutats, des de Los Ángeles a Chicago, passant per Cleveland, Washington DC i Nova York, són escenari de protestes per la mort de Floyd a Minneapolis (a l’estat de Minnesota).

Les escenes són gairebé calcades a les de fa sis anys a Ferguson (Missouri) després dels trets a Michael Brown, i a les de fa cinc anys a Baltimore (Maryland) per la mort de Freddie Gray.

La detenció de Derek Chauvin, principal investigat per la mort de l’afroamericà George Floyd i acusat finalment d’assassinat en tercer grau i homicidi involuntari, no va servir per calmar els ànims.

Les protestes han evolucionat i van més enllà de l’última víctima de la violència policial: és una protesta pel racisme sistèmic dels Estats Units i s’hi recuperen els eslògans cridats durant l’apogeu del moviment Black Lives Matter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia