Política

Mauri, reelegit vicepresident d’Òmnium

Va aconseguir un suport quasi unànime en l’assemblea telemàtica

Marcel Mauri continuarà com a vicepresident d’Òmnium Cultural. Així ho van decidit, ahir al vespre, els socis en l’assemblea ordinària telemàtica, on es va escollir la meitat de la junta directiva. La candidatura de Mauri va rebre 19.944 avals de les prop de 20.000 persones que van votar.

El reelegit vicepresident primer d’Òmnium es va mostrar “satisfet” pel suport pràcticament unànime, va refermar el compromís de l’entitat de treballar perquè “ningú acabi a la presó per haver defensat els drets fonamentals i l’autodeterminació” i va fer una crida a mobilitzar-se el 17 de juliol amb la visita del rei Felip VI per mostrar de manera “pacífica però contundent” que “aquí no són ben rebuts”. També va subratllar la “responsabilitat” que suposa estar al capdavant de la junta que continua liderant Jordi Cuixart, que demà complirà mil dies a la presó. A la junta s’incorporen Neus Torbisco, Umair Dar, Paco Poch i Joan Pujolar.

Per altra banda, l’advocat suís de Jordi Cuixart, Olivier Peter, ha reclamat al relator especial de les Nacions Unides pel dret d’associació, Clément Nyaletsossi Voule, que pressioni l’Estat espanyol perquè alliberi Cuixart, Jordi Sànchez i les altres persones “detingudes arbitràriament per l’exercici dels seus drets fonamentals”. A principis del 2019 el relator especial va traslladar a l’Estat espanyol les seves “preocupacions” per la detenció de Cuixart, però Peter va lamentar ahir que “no s’han tingut en compte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia