Política

Ajornen a l’octubre la declaració com a investigat d’Alay

El jutjat admet l’error de no haver citat el cap de l’oficina de Puigdemont

La titular del jutjat d’instrucció 28 de Barcelona, que investiga la querella de la fiscalia contra Josep Lluís Alay, cap de l’oficina de l’expresident Carles Puigdemont, i de la secretària general de Presidència, Meritxell Masó, per un viatge del 2018 a Nova Caledònia que va pagar la Generalitat, ha ajornat la seva declaració prevista per ahir al proper 26 d’octubre. El motiu és que Alay no va ser ben citat, mentre que Masó, defensada per l’advocada Judit Gené, sí que va rebre la citació i ahir es va personar al jutjat.

La fiscal els acusa de malversació i prevaricació pels 4.580 euros que la Generalitat va pagar per un viatge d’Alay a l’arxipèlag de Nova Caledònia com a observador del referèndum, en què els votants van rebutjar independitzar-se de França. A Masó l’acusa d’autoritzar de forma “arbitrària” les despeses. Masó va ser investigada per l’1-O i al final el titular de jutjat número 13 va arxivar-li l’acusació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia