Política

societat

Una jutgessa reprèn la Guàrdia Civil per l’1-O

La magistrada del jutjat d’instrucció 2 de Manresa, que investiga l’actuació d’agents de la Guàrdia Civil a l’institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, per aturar l’1-O, ha exigit a la comandància de Saragossa que li ha respost que no pot identificar cap dels agents que ho torni a intentar i que li ho comuniqui abans de quinze dies o prendrà mesures. Des de l’advocacia de Manresa s’acusa tres guàrdies civils i tres superiors seus per les càrregues policials a l’institut.

En la resolució, la magistrada Aurembiaix Giribet exposa que “no pot comprendre” que la Guàrdia Civil no faci les diligències sol·licitades si en les imatges de la causa hi ha casos que “directament es veu els rostres dels agents”, i li recorda l’obligació de les forces i cossos de seguretat de l’Estat de col·laborar per aclarir “presumptes fets delictius”. Hi afegeix que si cal tindrà en consideració “les conseqüències judicials pertinents”, com ara “citar en qualitat d’investigats tots els agents” que van actuar en aquesta escola del Bages, la llista dels quals està al jutjat. També indica als responsables de la comandància que si necessiten més vídeos, estan a la seva disposició al jutjat. A banda, la jutgessa informa que l’Audiència de Barcelona ha confirmat la seva resolució de no admetre com a part la Unión de Oficiales de la Guàrdia Civil Profesional, i ja no els comunicarà res més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia