Política

El ple de Cassà aprova una línia d’ajuts als afectats per la Covid-19

Es destinaran 290.000 euros a ajudar treballadors, empreses i famílies per pal·liar els efectes de la crisi

El ple de l’Ajuntament de Cassà va aprovar ahir, per unanimitat, un programa de subvencions a treballadors, autònoms i empreses afectades per la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la Covid-19. Les mesures, acordades conjuntament entre els tres grups amb representació municipal (ERC, Junts i el PSC), tenen una dotació de 290.000 euros que no és definitiva i que pot variar en funció de les necessitats. Una primera línia d’ajuts, amb un pressupost de 40.000 euros, anirà destinada a ajudar els treballadors per compte d’altri que hagin perdut la feina per tancament de l’empresa o que s’hagin vist afectats per una reducció de la plantilla o per un ERTO. L’import màxim per a cada persona que sol·liciti l’ajut serà de 200 euros.

L’Ajuntament destinarà també 170.000 euros als ajuts a les empreses i comerços locals de fins a deu treballadors que s’hagin vist afectats per la pandèmia. L’import màxim per a cada empresa sol·licitant serà de 500 euros. El ple també destinarà 80.000 euros a la creació d’uns vals de compra per a les famílies per gastar als comerços locals. Per últim, es va derogar la taxa de terrasses a bars i restaurants fins a final d’any.

El ple també va aprovar una moció d’urgència presentada per ERC i Junts en contra de la reprovació dels drets penitenciaris als presos polítics. El PSC hi va votar en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia