Política

Jordi Masquef és l’únic dels regidors de Figueres que militarà al PDeCAT

Els altres edils de JxF prenen destins diversos: un va a Junts; tres, al PNC, i tres més queden com a independents

Mindan, Pàramo i l’executiva de Roses pleguen

Tots els regidors del grup municipal de Junts per Figueres ja han triat el seu destí, i el seu cap de llista, Jordi Masquef, serà l’únic que militarà a partir d’ara al Partit Demòcrata (PDeCAT). Josep Maria Bernils és, d’altra banda, l’únic que ha escollit anar a raure a la formació de Carles Puigdemont, Junts per Catalunya. Carles Arbolí, Alba Albert i Miquel Fernández van confirmar ahir també la decisió d’ingressar al Partit Nacionalista Català (PNC) de Marta Pascal. Així mateix, els altres tres regidors del grup municipal més nombrós del ple, Manel Rodríguez, Núria Galimany i Pilar Sánchez han optat per mantenir-se com a independents. Aquestes decisions no haurien de trasbalsar el seu futur com a formació municipalista.

Junts per Figueres, de fet, va refermar ahir la voluntat de mantenir-se com una formació “transversal i aglutinadora de les diferents sensibilitats a partir de dos eixos centrals, que són la centralitat política i el sobiranisme”. A més, en el comunicat fet públic també s’assegurava que la transversalitat és “un valor a preservar” i la seva situació, “un exemple i un model de pluralitat per a tot el país” en ser capaços d’aglutinar regidors del PDeCAT, Junts, el PNC i un grup d’independents.

Així mateix, l’executiva local del PDeCAT de Roses ha dimitit i els seus membres s’han donat de baixa com a associats. Entre els que estripen el carnet hi ha l’expresident de la Diputació i exalcalde de Roses, Carles Pàramo, i l’actual alcaldessa de la població, Montse Mindan. La resta són Lluís Espada, Jordi Alcaide, Pere Juanola, Albert Jurado, J.M. Masblanch, Laia Pau, Xavi Rom, Sílvia Ripoll, J.M. Fernández i Marc Danés.

Èxode cap a JxCat també al Baix Empordà

E. AGULLÓ

El reguitzell de baixes del PDeCAT a la comarca veïna del Baix Empordà també ha estat especialment sonor en les executives de Sant Feliu de Guíxols i Palamós, amb la dimissió en bloc de tots els seus integrants i la consegüent dissolució. Els respectius portaveus, la guixolenca Cristina Vicens i el palamosí Raimon Trujillo, han confirmat el seu pas i el dels altres companys a JxCat, igual que el del portaveu i tinent d’alcalde a Palafrugell, Josep Salvatella, que encara no ha cursat la baixa del PDeCAT, però que farà el pas en els pròxims dies, i els darrers caps de llista a Calonge, Jordi Soler, o Santa Cristina d’Aro, Jaume Quintana. I Xevi Font (la Bisbal).

Pel que fa a alcaldies, les de Mont-ras –Vanessa Peiró–, Serra de Daró –Glòria Marull– i Bellcaire –Cecília Barnosell– també es passaran a JxCat, igual que l’alcalde d’Albons, Joan Hostench, tot i que no militava al PDeCAT. Resten incògnites, com ara la begurenca Maite Selva, en espera de l’executiva local d’avui, i Josep Sala (Forallac), que no descarta el pas però que lamenta la trencadissa. L’executiva comarcal del PDeCAT resistirà, encapçalada per Carles Salgas –alcalde de Mont-ras entre el 2011 i el 2019–, el begurenc Joan Català, Joan Vilà-clara i Cati Vilà –de la Bisbal i, aquesta darrera, en espera d’acabar de meditar la decisió– i Albert Gómez (Palafrugell). Dels vuit integrants, només van plegar la vicepresidenta, Cristina Vicens; i Begonya Montalban i Josep Salvatella (Palafrugell), de manera que més de la meitat de l’òrgan, indicava Salgas, vol continuar treballant pel projecte de Bonvehí. Tant Salgas com Vicens es mostraven conciliadors respecte al futur, sobretot municipal, conscients que s’hauran d’entendre el 2023 per refer l’espai electoral als municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona