Política

Andorra investiga Rajoy per l’operació Catalunya

La justícia andorrana, finalment, investigarà si el govern de Mariano Rajoy (PP) va pressionar directius de la Banca Privada d’Andorra (BPA) per obtenir informació bancària de polítics catalans per embrutir el debat d’independència, en acceptar l’ampliació de les querelles de l’Institut de Drets Humans d’Andorra i l’associació Drets, on acusen el govern popular pels delictes de coaccions, amenaces, extorsió, xantatge i falsedat documental. En la coneguda com a operació Catalunya del govern espanyol se sosté que agents de la policia espanyola van demanar a directius de la banca que aconseguissin informació de comptes bancaris de polítics catalans al Principat, entre ells de l’expresident Artur Mas, del líder d’ERC, Oriol Junqueras, o de la família Pujol.

En una interlocutòria, el batlle de la secció d’instrucció 2 acorda admetre a tràmit la querella presentada per les entitats, que es dirigeix contra Rajoy; els exministres Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro, l’exsecretari d’estat d’Interior Francisco Martínez i l’exdirector de la policia Ignacio Cosidó. El jutge andorrà, Manuel Santolària, considera que la querella exposa uns fets que “poden ser constitutius de responsabilitat penal i dels quals es pot derivar una responsabilitat civil”, i envia la causa a la Presidència de la Batllia amb competències per dirigir les diligències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia