Política

Sergi Sabrià (ERC)

“L’opció de no fer res és irresponsable i no respon al bé comú”

En una dura intervenció matinal, el líder parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, va insistir a demanar al president Torra que no deixi que l’inhabilitin sense que l’independentisme hagi consensuat com s’hi ha de reaccionar. “No podem deixar que simplement passi i trobar-nos al darrer minut amb visions diferents sobre la resposta a donar”, raonava Sabrià, que també va deixar clar que “l’opció de no fer res és irresponsable i no respon al bé comú”. “Ja ens hem equivocat en altres ocasions, no pot tornar a passar”, reblava, mentre insistia que no s’utilitzi el govern “per desgastar el company de viatge”, i alertava que “el temps s’acaba”. Això sí, tot i que de moment no ha estat possible, admetia que la predisposició de les parts “és bona”. Les converses, així, continuen aquests dies.

Sense demanar eleccions explícitament, Sabrià va reiterar, com fa setmanes que fan els republicans, que no pot ser que els tempos i la decisió sobre la presidència quedin en mans de l’Estat i s’entri en una etapa llarga d’interinatge encara en plena pandèmia. “No convenen sis mesos de provisionalitat, cal escurçar-la tant com sigui possible”, insistia. “Ens podem permetre sis o vuit mesos en funcions, sense president i amb menys atribucions per governar el país? Tots ens podem posar d’acord que no és bo”, concloïa, i feia una crida a pactar escenaris per no anar “a remolc”. “No està sent una legislatura fàcil i ara podria acabar de manera sobtada i abrupta, és a les seves mans mantenir la dignitat del càrrec”, etzibava a Torra. En aquest sentit, contestava a les veus de JxCat que diuen que convocar eleccions abans d’una inhabilitació seria blanquejar la repressió. “Estratègia i planificació no és avalar la repressió, és combatre-la”, reblava, mentre lamentava que precisament la manca d’estratègia “ha portat massa sovint a navegar pel simbolisme”, que només “apel·la als que ja estan convençuts” i allunya l’independentisme “del gruix principal de la societat” per tornar a ser un projecte guanyador.

Sabrià també va trencar una llança per la mesa de diàleg entre governs. “Avui és la confrontació més intel·ligent amb l’Estat”, disparava, en al·lusió a l’expressió que utilitzen els de Puigdemont. Segons el republicà, “no és responsable ni estratègicament intel·ligent abandonar el diàleg”, ja que en tot cas s’ha de “fer evident que són ells els que hi renuncien, i obligar-los a moure fitxa”, sent conscients que si perdura la negativa això acabarà “en un nou embat democràtic”. “Dependrà de l’immobilisme de l’Estat”, sentenciava Sabrià, que insistia en la proposta estratègica traçada per Oriol Junqueras i Marta Rovira en el seu nou llibret, que insta també a reforçar-se entretant “teixint aliances” a dins i a fora. Sabrià va reclamar igualment que la reconstrucció postpandèmia es faci ja amb “agenda republicana”. En un to més conciliador, a la tarda recollia el “guant” de Torra per traçar ara sí una estratègia conjunta. “Fem-ho!”, animava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia