Política

Carlos Carrizosa (Cs)

Diu: “Senyor Torra, adeu”, i adverteix que impedirà el “bloqueig” d’un govern en funcions

“Senyor Torra, adeu”, es va acomiadar ahir del president de la Generalitat el líder de l’oposició, Carlos Carrizosa, en la seva intervenció del matí en el ple donant per feta la inhabilitació del cap de l’executiu català.

Qui serà cap de llista de Ciutadans en les pròximes eleccions catalanes va advertir que la seva formació no permetrà el “bloqueig” de la legislatura que es produiria, segons ell, si es mantingués en funcions l’actual govern de JxCat i ERC i va anunciar que intentarà acordar amb la resta d’oposició una sortida que depengui de comicis: “Des de Cs explorarem fórmules amb l’oposició perquè vostès no se surtin amb la seva. No pot ser que no aprovem pressupostos perquè no tinguem president de la Generalitat. No deixarem que segrestin el futur de tots els catalans, que ens facin ostatges dels seus deliris.”

Cs va anunciar una proposta de resolució perquè la cambra prengui posició sobre la previsible inhabilitació de Torra i es posin en marxa “els tràmits legals que condueixin a l’elecció d’un nou president de la Generalitat” i la constitució d’un “nou govern efectiu i per a tots els catalans”. Carrizosa va defensar en el ple que és l’hora de passar del govern “de l’embolic” a un govern “transversal de gestió” després de recordar que la legislatura de Torra ha estat la segona menys productiva de la dècada pel que fa a aprovació de lleis.

Part de la intervenció de Carrizosa va ser una llista de retrets i acusacions amb tints demagògics com sempre però amb menys agror que en altres ocasions. Va retreure a Torra que culpés de tot el “forat negre” de Madrid, on hi ha els “dolentíssims, dolents, dolents”. Li va retreure el descens de la despesa social del 8,8% i la caiguda del PIB català per sobre de l’espanyol i que només un 2% de l’habitatge sigui social a Catalunya quan es necessitaria un 15% per afrontar les necessitats.

Entre les repetides exageracions amb finalitats populistes, Carrizosa va acusar Torra d’haver-se dedicat des d’abans de la sentència del Suprem “a animar els radicals perquè incendiessin els carrers de Catalunya”, de donar “ales als violents o als que aposten per la violència” i de fomentar al país un “clima ideològic de persecució del dissident”. Un clima ideològic que, segons el presidenciable de Ciutadans, hauria creat “un entorn tòxic i vigilant” a la Generalitat que tindria atemorits els funcionaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia