Política

Torra titlla Sánchez de “tros de quòniam” per acusar-lo de judicialitzar 

El president critica que “mani qui mani” a l’Estat es porta als tribunals la causa independentista

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dedicat aquest diumenge al president espanyol , Pedro Sánchez, l’expressió “tros de quòniam”, que equival a neci, després que el líder del PSOE l’acusés de judicialitzar el conflicte català.

En una entrevista a La Sexta ahir dissabte, Sánchez va acusar Torra de judicialitzar el conflicte català i el va responsabilitzar del bloqueig que podria provocar la seva inhabilitació.

Unes paraules que Torra ha replicat en el transcurs d’una visita a el mercat del conte infantil de Balaguer (Noguera), just el dia que es compleixen tres anys de la manifestació a Rambla Catalunya contra els registres judicials a la seu del departament d’Economia en els dies previs al referèndum unilateral de l’1 d’octubre de 2017.

“Ens diu -Pedro Sánchez- que som els independentistes els que judicialitzem la política. No senyor. Els senyors Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són honorables líders civils que tenien tot el dret d’expressar-se lliurement -el 20 de setembre de 2017- i estan en la presó “, ha remarcat Torra.

En aquest sentit, ha denunciat que és “una vergonya que l’Estat espanyol, mani qui mani, tingui líders polítics que continuïn judicialitzant una causa política, la de l’independentisme”.

En aquest punt, Torra ha citat al traductor Joaquim Ventalló i ha respost que el president Sánchez és “un bon tros de quòniam”.

Aquesta expressió catalana equival a neci en castellà i és una de les que va emprar Ventalló per a les adaptacions al català dels còmics de Tintín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia