Política

Illa insta la Comunitat de Madrid a “revisar” les seves decisions sobre la covid

El ministre de Sanitat assegura que hi ha “un risc seriós” contra la salut pública

“No estem en una batalla ideològica, sinó epidemiològica contra el virus”, avisa el socialista

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha instat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a “revisar” les seves decisions per aturar l’expansió de la covid-19 ja que Madrid està en “seriós risc sanitari”.

En una atenció als mitjans des de Barcelona, ha demanat a Ayuso que deixi de banda la política i escolti la ciència: “No estem en una batalla ideològica, sinó epidemiològica contra el virus”.

En ser preguntat sobre si el govern espanyol es planteja prendre decisions pel seu compte, Illa ha insistit que feia un “emplaçament” al govern d’Ayuso “amb la màxima lleialtat” perquè actuï i estengui les mesures de limitació de la mobilitat al conjunt de Madrid i a les poblacions amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants.

Illa ha fet aquestes declaracions després de participar telemàticament des de la delegació del govern espanyol a Barcelona en una reunió de seguiment de la covid amb l’equip del Ministeri de Sanitat.

A la trobada hi han participat la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón; el secretari general de Salut Digital, Informació i Innovació, Alfredo González, la directora de Salut Pública, Pilar Aparicio, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

El ministre ha afirmat que la situació de Madrid és complicada, que venen “setmanes dures” i que hi ha risc “per als seus ciutadans i les comunitats autònomes limítrof”. Per això, ha afirmat que cal actuar “amb determinació” i “prendre el control de l’epidèmia a Madrid” i doblegar la cobra.

Illa ha insistit que cal “seguir els consells de la comunitat científica” i ha defensat que des del ministeri ho van fer així durant la primera onada i ho continuen fent. En aquesta línia, ha asseverat que el que hi ha és una “batalla epidemiològica contra el virus” i ha demanat “concentrar esforços” en això i deixar la política en “segon terme”.

Ha admès que al govern espanyol li “preocupa molt” la situació de la Comunitat de Madrid. Segons Illa, des de la màxima lleialtat institucional seguirà treballant des dels espais de cooperació ja establerts, i insistirà a traslladar-li les seves recomanacions “amb fermesa”.

No ha aclarit, però, si aquesta “fermesa” pot portar el govern de Pedro Sánchez a adoptar mesures més contundents, com la declaració de l’estat d’alarma a la Comunitat de Madrid, i s’ha limitat a repetir l’emplaçament perquè “revisi” les mesures de contenció de la Covid-19.

A més, ha destacat que en altres comunitats, com Catalunya, Navarra o Castella la Manxa, s’han anat prenent mesures i s’ha aconseguit revertir o millorar la situació quan aquesta havia empitjorat. Per això, ha demanat “posar per davant la salut dels ciutadans”. “He fet un emplaçament que esperem que sigui atès”, ha conclòs Illa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia