Política

Torra, Puigdemont i Mas demanen mediació internacional

Tots tres es mostren “escèptics” amb la taula de diàleg: “Catalunya té menys competències que abans”

Els tres últims presidents de la Generalitat Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra es proclamen del “partit dels expresidents represaliats” i demanen des de Perpinyà, a la Catalunya del Nord, mediació internacional per resoldre la situació de Catalunya. Tots tres han signat un manifest on han reclamat suport internacional: “L’Europa dels drets humans és incompatible amb un país que es dedica a la repressió”. Els expresidents han volgut simbolitzar amb l’acte la seva “persecució política” i han assegurat que la seva situació “ultrapassa els partits”. D’altra banda, s’han mostrat “escèptics” amb la taula del diàleg. En aquest sentit, Mas ha dit que “per resoldre el problema real cal l’exercici d’autodeterminació, que sembla molt lluny”.

Per la seva banda, Puigdemont ha afirmat que “avui Catalunya té menys competències i menys recursos que abans de la taula”.

Carles Puigdemont també ha destacat el fet que en els sis anys que fa que Felip VI és el cap de l’estat espanyol tots els presidents de la Generalitat han estat o bé inhabilitats o destituïts. A la trobada a Perpinyà, Puigdemont considera que aquest fet ha de suposar una “vergonya” per a aquells càrrecs polítics “que ho han alimentat o bé que ho han dirigit”. “És un rècord que potser encaixa en la tradició dels Borbons”, ha sentenciat Puigdemont. L’expresident i exalcalde de Girona ha deixat clar que la trobada a Perpinyà estava planificada abans de saber que el monarca visitaria Barcelona, i per tant, no han pretès contraprogramar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia