Política

Cs i el PSC diuen que van incomplir la llei sabent-ho

Els seus portaveus recorden que ja van advertir que fer-ho tindria conseqüències

Ciutadans i el PSC defensen la condemna per desobediència als membres de la mesa del Parlament perquè van incomplir la llei sabent que ho feien, segons coincidien a dir ahir l’actual vicepresident segon de la mesa i diputat de Cs, Joan Garcia, i la viceprimera secretària socialista, Eva Granados. “Incomplir les lleis i intentar liquidar el nostre marc de convivència té conseqüències. No poden dir que no els vam avisar”, afirmava Garcia al seu compte de Twitter un cop feta pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Garcia també els acusava d’“ajudar a tramitar lleis il·legals per trencar Catalunya”.

Per la seva banda, Granados va defensar que “la justícia va fent el seu camí” i que les condemnes d’inhabilitació són “les conseqüències d’incomplir les lleis”. Després de l’executiva socialista dels dilluns, la dirigent del PSC també va voler recordar que els seus diputats a la mesa i a la junta de portaveus el 2017 “van intentar de totes totes que en aquella legislatura no es travessessin les línies de la legalitat”. Granados va desitjar que els fets del 2017 no es repeteixin i que “mai més” cap dirigent polític català decideixi que “incomplir les lleis” és la manera de tirar endavant el seu projecte perquè la conseqüència, conclou, “és un fracàs de tothom”. Granados descarta una llei d’amnistia per als condemnats: “La situació que es va viure la tardor del 2017 va ser molt greu, i nosaltres considerem que no hi ha espai per a una llei d’amnistia.”

La CUP veu la sentència part de la repressió

La CUP, per la seva banda, considera que la sentència del TSJC forma part de la “repressió” de l’Estat i de la “causa general contra l’independentisme”, a més de considerar-la una sentència “clarament política” perquè els exmembres de la mesa del Parlament són condemnats, segons la formació, “per la presa de decisions per haver permès l’exercici del dret a l’autodeterminació o l’expressió de les idees”. Tenint en compte aquesta posició, la formació anticapitalista fa una crida al conjunt de forces independentistes a respondre a les sentències fent efectiu “l’acord per l’autodeterminació, l’amnistia i els drets civils i polítics” per recuperar la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia