Política

L’Ajuntament de Barcelona avisa que exercirà “tota l’autoritat” per garantir els usos públics del front marítim

Sanz avisa que l’Hotel Arts no podrà privatitzar cap metre quadrat més del que ocupaven fins ara negocis

L’Ajuntament de Barcelona ha avisat aquest dimarts que exercirà “tota l’autoritat” per garantir els usos públics del front marítim. L’endemà de la celebració de la subhasta feta per Hisenda, el govern de Colau, ha insistit a criticar la decisió del ministeri espanyol de vendre’s els locals propietat de l’Estat. “Legalment ho pot fer però és un error enorme per a la ciutat i portarà més problemes que avantatges”, ha dit la tinenta d’alcaldia Janet Sanz. A més, Sanz ha avisat que la propietat de l’Hotel Arts -adjudicatària de la majoria dels lots subhastats- no podrà fer “el que vulgui”. “Haurà de fer una proposta que no plantegi la privatització de cap metre més del que avui ja són negocis”, ha apuntat.

Amb tot, Sanz també ha justificat que el preacord entre el consistori i el ministeri d’Hisenda previ a la subhasta ha permès a l’Ajuntament “guanyar” 800.000 metres quadrats que fins ara l’administració local no gestionava de forma directa i que inclou el poliesportiu de la Mar Bella o l’ampliació del CSIC.

“Guanyem una part però no tota la que hauríem volgut”, ha lamentat. Sanz ha fet èmfasi en què cal “garantir” una connexió entre els projectes que ja s’estan desenvolupant i l’exercici que tothom “s’atengui al que pot fer i no anar més enllà”. “Ser garants dels usos públics més enllà del que els privats vulguin o puguin fer”, ha afegit.

Preguntada per si l’Ajuntament preveu impugnar la subhasta, Sanz s’ha limitat a dir que el marc jurídic “és el que és” i que treballaran amb els veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia