Política

L’Audiencia Nacional ja té a punt la sentència de Trapero

La Sala Penal la notificarà aquest dimecres al matí a les parts

Les diferències de criteri entre els tres magistrats han endarrerit la conclusió del procés

L’Audiència Nacional (AN) espanyola ja té a punt la sentència del judici contra l’excúpula d’Interior en relació amb els fets de setembre i octubre de 2017.

La secció primera de la Sala Penal ha citat les parts personades en el cas a dos quarts de deu del matí de demà dimecres per notificar-los la sentència del major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler. Tots quatre s’enfronten a penes de presó per sedició o multa per desobediència.

La fiscalia, que inicialment acusava els encausats per rebel·lió, va rebaixar el tipus a sedició i fins i tot va obrir la possibilitat a condemnar només per desobediència.

El judici va començar al mes de gener però es va haver d’interrompre al març per la pandèmia de la Covid-19. Finalment, la vista oral va concloure al juny.  Les diferències de criteri entre els tres magistrats han endarrerit la sentència més del previst.

En una diligència emesa aquest dimarts, l’Audiencia afegeix que la sentència es pot recórrer en un termini de tres dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia