Política

Sàmper deixa en l’aire la restitució de Trapero al comandament dels Mossos

El conseller parlarà en les pròximes setmanes amb el major sobre el seu futur professional

Col·laboradors, família i advocada celebren l’absolució a les Corts

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, parlarà en les pròximes setmanes amb el major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, sobre el seu futur professional i la possibilitat de restituir-lo al capdavant del cos. També escoltarà la intendenta Teresa Laplana. “Pretenem que tota la cúpula d’Interior es recuperi del que han estat tres anys d’autèntic dolor personal; no hi ha en cap cas cap solució ni parlada, ni pactada, ni tan sols pensada”, va explicar ahir el conseller. “Aquest és un escenari del qual parlarem al seu moment; no se n’ha parlat amb caràcter previ”, va insistir.

“És una decisió de la direcció política del cos i del mateix major”, va assegurar en la mateixa línia l’ex-secretari general d’Interior Cèsar Puig. L’ex-director general Pere Soler va afegir-hi igualment que “ho hauran de decidir els actuals responsables”.

El 28 d’octubre del 2017, en ple 155, Trapero va ser destituït per ordre del Ministeri de l’Interior i va ser substituït per Ferran López. Va conservar, això sí, el rang de major, que no té ningú més al cos. Des d’aleshores es va centrar a defensar-se i treballar al seu despatx de la comissaria de les Corts, on ahir al matí va celebrar l’absolució amb Laplana, amb els seus col·laboradors del 2017, amb la seva família i amb la seva advocada, Olga Tubau, amb qui es va abraçar. Hi va acudir el mateix conseller, acompanyat pel director de la Policia, Pere Ferrer, per festejar la sentència, juntament amb el comissari en cap, Eduard Sallent, i dos col·laboradors estrets del major en l’etapa a la prefectura, Ferran López i Joan Carles Molinero.

Són diverses les veus que reclamen la restitució de l’home que es va oferir per detenir el president Carles Puigdemont la tardor de fa tres anys. Ahir mateix la presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, assegurava que si Trapero ho vol hauria de tornar a dirigir el cos.

Durant el judici, Trapero va revelar que havia rebutjat una proposta de Junts per Catalunya per anar a les llistes de les eleccions del 21-D i que també va desestimar posteriorment una proposta del president Quim Torra de tornar a comandar el cos. Ara, però, no hi ha president, i tot dependrà de la conversa que mantingui amb Sàmper.

A Trapero el va nomenar major el conseller Jordi Jané el 17 d’abril del 2017, pocs mesos abans del referèndum. La categoria estava vacant des de feia una dècada. Des del 2014 era comissari en cap dels Mossos. “El major Trapero tenia clar quin cos policial escau a una societat democràtica. Sempre vaig saber que no era partidari de la independència. Però també sabia de les seves conviccions democràtiques. Per a mi era suficient”, va piular Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia