Política

El Govern aprova transferir crèdits per 67 milions dins del pressupost d’Educació

Es financen targetes moneder, l’increment del complement de tutoria i dotacions d’equipaments digitals

El Govern ha aprovat una transferència de crèdits en el pressupost del Departament d’Educació de 67,7 milions per atendre l’increment de despesa no pressupostada arran de la covid en l’inici de curs. En concret, hi haurà una dotació de 14,8 milions a la partida de Consells Comarcals per a ajuts de les targetes moneder que es van utilitzar el curs passat, per a indemnitzacions a empreses que prestaven servei de menjador escolar i per l’increment de rutes del transport. També es recullen 1.231.252 euros per abordar l’increment del complement de tutoria entre setembre i desembre derivat de la creació dels grups estables als centres públics, 15.278.416 per al reforç de personal i altres mesures als concertats i 1.241.365 per a centres municipals.

Les transferències contemplen 4,8 milions en el pressupost TIC del Departament i de 53,2 en el del Consorci de Barcelona per la dotació d’equipaments al personal i l’establiment d’eines per fer possible el teletreball des del març. També han permès el finançament de la distribució dels recursos informàtics que ja tenien els centres educatius entre els alumnes que ho requerien per valor de 780.186 euros.

D’altra banda, es contemplen 7.039.238 euros fins al desembre per a la compra d’EPI als centres públics i d’1.012.557 als concertats. A més, l’aplicació de nous protocols en la neteja i desinfecció implicarà un cost afegit de 3.000.000 milions als centres públics fins al 31 de desembre.

Altres de les actuacions finançades són una assignació extraordinària de 581.615 euros per a les llars d’infants pròpies del Departament, 790.320 per a contractacions externes per fer exàmens de salut als treballadors, 4.215.678 euros per al programa estatal ‘Educa en digital’ i 450.000 euros per desenvolupar una eina informàtica en el marc del Pla d’Educació Digital.

Borsa de treball per a personal subaltern i administratiu

D’altra banda, el Govern ha aprovat crear una borsa de treball per a la provisió amb personal funcionari interí de llocs de subaltern, auxiliar administratiu i administratiu en centres i serveis educatius del Departament d’Educació. La Generalitat ha apuntat que amb aquest acord es ratifica l’acord de la Mesa Sectorial de Negociació del Personal d’Administració i Tècnic de la Generalitat del 20 de gener, per a la creació d’una borsa de treball per proveir de forma temporal aquests llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

euskadi

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts