Política

Vendrell veu l’operació Volhov com un “muntatge”

L’exconseller detingut denuncia la persecució als independentistes

L’empresari i exconseller d’ERC Xavier Vendrell, detingut dimecres en el marc de l’operació Volhov, ordenada pel jutjat número 1 de Barcelona contra una vintena d’independentistes per suposat desviament de fons públics per finançar la Casa de la República de Waterloo, va assegurar ahir a Catalunya Ràdio que les acusacions contra ell són “infundades” i la seva defensa les podrà “desmuntar una a una” amb tota la documentació que el seu advocat ja està preparant per aportar a la causa judicial, que qualifica de “muntatge” en el marc de la causa general contra el moviment. “No tinc cap dubte que si no fos independentista no m’haurien vingut a buscar. Això segur, seguríssim”, va reblar. “Ells tenen clar l’objectiu i no pararan d’intentar desgastar”, va constatar, mentre acusava la Guàrdia Civil d’estar “obsessionada” amb el finançament de l’1-O i de l’exili polític, i es mostrava “convençudíssim” que no hi cap “trama” per pagar-ne les despeses. “Tot això, ho ha pagat el poble, els independentistes”, va assegurar, tot desvelant fins i tot que des de dimecres molta gent s’ha ofert a ajudar la seva família o a pagar una possible fiança. Vendrell va lamentar que els partits sobiranistes, “dels comuns a la CUP”, no vagin més units, i els va demanar a tots que deixin de “fer tuits criticant Puigdemont o Junqueras”.

El PSC vol explicacions

Qui sí que dona credibilitat a les acusacions és el PSC, que ahir va dir que vol “accelerar” la compareixença dels consellers d’Afers Socials, Chakir El Homrani, i Salut, Alba Vergés, per aclarir el destí dels fons Covid rebuts per combatre la pandèmia, sobretot els que van a residències d’ancians, la gestió de les quals ja investiga una comissió parlamentària. El PSC vol “aclarir” les informacions publicades que apunten “a la creació d’un comitè de crisi a l’ombra de les residències durant els primers mesos de la pandèmia, així com la presumpta relació dels investigats amb empreses benefactores” en la gestió de la crisi. “Considerem –diu el diputat Raúl Moreno en una nota– que les informacions publicades necessiten una resposta per part dels consellers afectats.” “És el moment de fer un exercici de transparència i donar les explicacions necessàries”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona