Política

Pfizer demana autorització per a la seva vacuna

La companyia farmacèutica Pfizer i la seva sòcia alemanya BioNTech van sol·licitar ahir una autorització d’emergència a l’Administració d’Aliments i Fàrmacs dels Estats Units (FDA) per a la seva vacuna contra la Covid-19. Aquesta és la primera vacuna contra el coronavirus que busca una autorització de l’organisme regulador dels Estats Units i que podria estar disponible a mitjan desembre o a finals d’aquell mes per a grups de risc, segons va indicar la companyia en un comunicat.

La presentació de la sol·licitud a la FDA es basa en els resultats de l’assaig clínic de fase 3 de la vacuna de Pfizer, de la qual dimecres va anunciar que té una eficàcia del 95% a partir dels 28 dies després de la primera dosi.

Pfizer va informar que, si s’aprova la sol·licitud, la vacuna podria començar a distribuir-se al desembre per fases, començant pels grups d’alt risc, inclosos els treballadors sanitaris, els vells i les persones amb problemes de salut. Els treballadors essencials, mestres i persones sense llar, així com les que viuen en refugis i presons, probablement serien els següents, seguits de nens i adults joves.

Pfizer va anunciar al juliol que els EUA van acordar comprar 100 milions de dosis de la seva vacuna per un total de 1.950 milions de dòlars i la possibilitat d’adquirir 500 milions de dosis addicionals. L’empresa espera produir mundialment 50 milions de dosis de vacunes el 2020 i 1.300 milions de dosis fins a la fi del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia