Política

Condemnats dos dels quatre activistes jutjats pel tall de la Ronda de Dalt el 8-N de 2017

A un d’ells l’Audiència li imposa una pena de 3 anys i 6 mesos de presó per reincidència; a l’altre, un any i inhabilitació per presentar-se a eleccions

Els quatre encausats són absolts d’un delicte contra la seguretat viària en no haver quedat provat que aboquessin oli a la via

L’Audiència de Barcelona ha condemnat dos dels quatre acusats per desordres públics pel tall de la Ronda de Dalt de Barcelona durant la vaga general del 8 de novembre de 2017 a penes de 3 anys i 6 mesos i 1 any de presó, respectivament. El tribunal ha absolt els altres dos acusats per aquests fets i els ha exonerat a tots quatre del delicte contra la seguretat viària del qual també estaven acusats per haver presumptament escampat oli a la via.

Els magistrats consideren provat que els quatre acusats van participar en una manifestació no autoritzada que va arrencar cap a les set del matí del 8-N i que va acabar amb el tall de la B-20, a l’altura del quilòmetre 16, fins a les 11 del matí. L’acció va provocar uns 15 km de retencions i, segons la sentència, va afectar 4.000 cotxes i 750 camions. Segons els Mossos d’Esquadra, durant el tall alguns participants van vessar oli a la calçada i van crear una taca que posava en risc els usuaris.

Per aquests fets la fiscalia sol·licitava de tres a cinc anys de presó per als quatre activistes. En concret, demanava dos anys de presó per a tres d’ells per desordres públics i 4 per al quart, per reincidència. A més, sol·licitava un any de presó pel delicte de seguretat viària pel vessament d’oli.

Finalment, l’Audiència ha condemnat dos dels acusats per aquest delicte i ha absolt els altres dos. A l’acusat que tenia antecedents li imposa una pena a 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i a l’altre, 1 any i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu –presentar-se com a candidat a unes eleccions– durant la condemna.

En canvi, els ha absolt a tots ells del delicte contra la seguretat viària en no haver quedat provat que fossin els encausats qui tiressn l’oli a la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona