Política

Condemnats dos dels quatre activistes jutjats pel tall de la Ronda de Dalt el 8-N de 2017

A un d’ells l’Audiència li imposa una pena de 3 anys i 6 mesos de presó per reincidència; a l’altre, un any i inhabilitació per presentar-se a eleccions

Els quatre encausats són absolts d’un delicte contra la seguretat viària en no haver quedat provat que aboquessin oli a la via

L’Audiència de Barcelona ha condemnat dos dels quatre acusats per desordres públics pel tall de la Ronda de Dalt de Barcelona durant la vaga general del 8 de novembre de 2017 a penes de 3 anys i 6 mesos i 1 any de presó, respectivament. El tribunal ha absolt els altres dos acusats per aquests fets i els ha exonerat a tots quatre del delicte contra la seguretat viària del qual també estaven acusats per haver presumptament escampat oli a la via.

Els magistrats consideren provat que els quatre acusats van participar en una manifestació no autoritzada que va arrencar cap a les set del matí del 8-N i que va acabar amb el tall de la B-20, a l’altura del quilòmetre 16, fins a les 11 del matí. L’acció va provocar uns 15 km de retencions i, segons la sentència, va afectar 4.000 cotxes i 750 camions. Segons els Mossos d’Esquadra, durant el tall alguns participants van vessar oli a la calçada i van crear una taca que posava en risc els usuaris.

Per aquests fets la fiscalia sol·licitava de tres a cinc anys de presó per als quatre activistes. En concret, demanava dos anys de presó per a tres d’ells per desordres públics i 4 per al quart, per reincidència. A més, sol·licitava un any de presó pel delicte de seguretat viària pel vessament d’oli.

Finalment, l’Audiència ha condemnat dos dels acusats per aquest delicte i ha absolt els altres dos. A l’acusat que tenia antecedents li imposa una pena a 3 anys, 6 mesos i 1 dia de presó i a l’altre, 1 any i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu –presentar-se com a candidat a unes eleccions– durant la condemna.

En canvi, els ha absolt a tots ells del delicte contra la seguretat viària en no haver quedat provat que fossin els encausats qui tiressn l’oli a la via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia