Política

Borràs aposta per un govern “netament independentista”

ERC denuncia una “obsessió” de JxCat amb els republicans i li demana que no s’equivoqui d’adversari

Es manté la incògnita sobre el lloc que ocuparà Puigdemont

Geis i Madrenas competiran per Girona

Laura Borràs es va estrenar ahir com a presidenciable de Junts per Catalunya amb la reclamació que el pròxim govern de la Generalitat sigui “netament independentista”, excloent així En Comú Podem de l’executiu post-14-F. Entre els partits del procés, Borràs puntualitza que “no tots els vots independentistes han servit per avançar cap a la independència”, tal com deia dissabte a aquest diari. “És important que les eleccions siguin un plebiscit a l’independentisme”, va precisar ahir a RAC1.

ERC considera que JxCat té una obsessió amb el seu partit i va demanar a Borràs que no s’equivoqui d’adversari. La portaveu, Marta Vilalta, va instar-la a dedicar-se a “enfortir les aliances”. El cap de files al Congrés, Gabriel Rufián, va posar en dubte que JxCat no acabi pactant amb el PSC a la Generalitat igual que a la Diputació de Barcelona, un pacte que Borràs ja va criticar aleshores i que, de fet, revertiria. “JxCat va regalar la tercera institució del país al PSC perquè ERC no la tingués. L’únic dubte és si també ho farà amb la primera institució”, va escriure a Twitter.

Mentrestant, JxCat ha començat la segona fase de les primàries, per escollir els primers llocs de les llistes, amb la incògnita sobre quin ocuparà finalment el president a l’exili i en quina demarcació. La direcció podria proposar-lo com a número u per Barcelona passada la segona votació, que tindrà lloc els pròxims dies 12 i 13.

Per Girona es presenta la portaveu al Parlament, Gemma Geis –que va entrar en política amb Puigdemont–, amb la voluntat de “fer equip” amb l’alcaldessa Marta Madrenas, que també es presenta. Geis ja va encapçalar la llista el 21-D. A Tarragona concorren Eusebi Campdepadrós, Albert Batet i Teresa Pallarès. Un dels noms que valoren fer el salt a la política amb JxCat és el del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell. Ja han fet el pas el perdedor de la primera votació, Damià Calvet, i els també consellers Meritxell Budó, Jordi Puigneró i Ramon Tremosa, així com Elsa Artadi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia