Política

El govern fa una crida a la responsabilització social i l’oposició li reclama diàleg

Aragonès alerta que els pròxims vint dies seran “extremadament crítics”

Assegura que serà l’executiu català el que decidirà què es podrà fer per Nadal

En el mateix moment que ahir estava reunit el Procicat per aprovar el pla de Nadal, al Parlament de Catalunya s’assistia a les compareixences del vicepresident, Pere Aragonès, i de la portaveu, Meritxell Budó, per donar compte de la situació d’epidèmia i insistir que el pla de Nadal no és una desescalada, sinó una flexibilització de les mesures amb vista únicament a les festes de Nadal, ja que la situació continua sent crítica. “Hem d’arribar al Nadal amb la pandèmia controlada”, reclama. El dirigent recordava que la cura de la família requereix responsabilitat.

Per aquest motiu, tots dos dirigents van apel·lar a la responsabilitat del ciutadà durant els pròxims dies per arribar a les festes nadalenques en les millors condicions possibles que permetin també obrir el perímetre del confinament i facilitar que les famílies que viuen en comarques o comunitats autònomes diferents puguin trobar-se aquests dies. Aragonès va assegurar que “és el govern de Catalunya el que decideix en aquests àmbits”, tot i que va indicar que es “treballa” en col·laboració amb altres administracions.

Per la seva banda, Budó va fer una intervenció molt més critica contra el govern espanyol: “Podríem dir que els ciutadans del sud d’Europa suportem dos virus: el la Covid-19 i el de la nefasta gestió del govern espanyol pel que fa a protecció social i econòmica dels ciutadans”. Budó va acusar el govern de no haver-se acollit a tots els fons europeus i d’apujar la quota als autònoms en comptes de suprimir-la. Aragonès anunciava una transferència de 26 milions d’euros al Departament d’Empresa per a noves ajudes destinades als sectors afectats per la Covid-19, entre aquests els firaires.

LES FRASES

De res serveix tornar a aixecar persianes si amb el nostre comportament ho posem en risc
Pere Aragonès
vicepresident del govern
Tenim un govern que desafina, sembla no tenir partitura i no para de desentonar
Miquel Iceta
President del grup del psc

L’oposició exigeix transparència

Els grups del PSC i Catalunya en Comú Podem van reclamar ahir al govern català que actuï oferint diàleg i debat als grups parlamentaris i també a les associacions, entitats i sectors empresarials després de les queixes fetes arribar per aquests sectors. Els comuns, a més, van demanar que la flexibilització es porti a terme “si els indicadors ho aconsellen” i van reclamar als socis de govern que “deixin de generar soroll i ser factor d’incertesa”, hi van afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia