Política

Calvo rebutja posar terminis per resoldre els indults i afirma que la decisió arribarà “quan toqui”

La vicepresidenta primera defensa la majoria que ha aprovat els pressupostos i carrega contra el PP

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha rebutjat posar terminis per resoldre els indults als presos independentistes i ha afirmat que la decisió de l’executiu de Pedro Sánchez arribarà “quan toqui”. Calvo ha remarcat que el govern espanyol seguirà el procediment habitual que tenen els indults, que triguen almenys quatre mesos a resoldre’s. Sobre la petició d’Unides Podem -expressada per Jaume Asens i Pablo Echenique- d’alliberar els líders empresonats abans de les eleccions catalanes del 14-F, Calvo ha dit: “És l’opinió de dos diputats d’un grup parlamentari i res més”. “Imagino que estan en les seves posicions polítiques de precampanya catalana” però la qüestió dels indults “no funciona així”, ha remarcat.

En una entrevista a ’RNE’ aquest divendres al matí, Calvo ha rebutjat posicionar-se sobre si s’haurien de concedir i ha dit que vol esperar a llegir els informes del tribunal sentenciador, fiscalia i dels centres penitenciaris.

Calvo ha defensat la majoria que ha aprovat els pressupostos al Congrés. “Ha estat qui ha volgut estar”, ha dit, i ha reiterat que no hi ha cap “contrapartida” amb EH Bildu. Calvo ha contraposat aquest suport d’independentistes amb l’oposició d’autonomies governades per “partits que diuen defensar Espanya, com Madrid, però que amb no complir lleis orgàniques, com l’educativa. Calvo ha criticat el “soroll” que fa el PP i que no hagi contribuït als PGE.

La vicepresidenta també ha explicat que “el primer dia que s’aixequi l’estat d’alarma” impulsarà una reforma de l’article 49 de la Constitució perquè no parli de “disminuïts” en referència a persones amb discapacitat. Calvo ha obert la porta a reformar aspectes com els aforaments, però ha apuntat que aquesta modificació no serà imminent.

Reclama al PP que condemni el xat de militars

La vicepresidenta primera ha demanat al PP que es “pronunciï clarament i amb rotunditat” contra les manifestacions de militars retirats en una carta a Felip VI i en un xat.

Limitar la mobilitat per Nadal

Calvo ha defensat que per Nadal cal “moure’s el menys possible” i “ser conscients que no és com la d’altres anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia