Política

Paluzie denuncia que la revocació del tercer grau als presos polítics és “un episodi més de repressió”

La presidenta de l’ANC crida a “seguir fins a la independència”

Desenes de persones es concentren davant la presó de Wad-Ras, on ha de reingressar Forcadell

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha dit que la revocació del tercer grau dels presos polítics és “un episodi més de repressió política” de l’independentisme.

En declaracions davant la presó de Wad-Ras, on Carme Forcadell ha d’ingressar aquest divendres després de la decisió del Tribunal Suprem (TS) espanyol de tombar el règim de semillibertat, Paluzie ha lamentat que es retiri el tercer grau als presos independentistes perquè són unes de les persones “socialment més adaptades al país”. “Com pretens rehabilitar algú per haver fet una declaració d’independència parlamentària democràtica des del Parlament? Això no és rehabilitable perquè no és un delicte”, ha assegurat.

En aquest sentit, creu que es vol convertir en delicte “coses que són democràtiques a qualsevol país del món”. “Només cal veure com els exiliats són lliures”, ha argumentat.

Paluzie ha alertat que “per la via del càstig i la repressió” es vol “acabar amb el moviment”.
Ha qualificat la decisió del Suprem de “revenja” i “gairebé de tortura psicològica”. Segons ella, amb decisions com la del TC es pretén que els independentistes “abandonem els objectius” però ha garantit que “això no ho farem de cap de les maneres”. És per això que ha cridat a “seguir treballant incansablement fins a aconseguir la independència del país”.

Paluzie ha manifestat “l’orgull per haver organitzat el referèndum i perquè el Parlament votés una declaració independentista”. A més, ha assegurat que treballaran perquè “algun dia aquesta declaració, o una altra, es faci efectiva”.


Concentracions a les presons
L’Assemblea ha organitzat aquest divendres al vespre onze marxes de vehicles fins a Wad-Ras i fins a Puig de les Basses (Figueres), on haurà de tornar a la presó Dolors Bassa.

Davant la presó de Wad-Raz s’han concentrat desenes de persones per protestar contra la decisió del TS i s’han agrupat vehicles que hi ha arribat en diverses marxes lentes. Paluzie ha agraït la mobilització i l’acompanyament perquè “les preses no se sentin soles”. La concentració també s’ha fet davant de Puig de les Basses pel reingrés de Bassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia