Política

Més protestes a França per la llei de seguretat

Les protestes contra la nova llei de seguretat del govern francès van continuar ahir en gairebé 90 ciutats del país –amb aldarulls a la capital–, tot i l’anunci de l’executiu que n’intentarà reformar els aspectes més polèmics. Com l’anterior dissabte, la manifestació de París va acabar ahir amb enfrontaments i amb almenys 22 detinguts, segons va indicar el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, a Twitter. Els disturbis van tenir lloc a la part davantera de la manifestació, amb grups radicals incendiant cotxes, aixecant barricades i destrossant mobiliari urbà i aparadors. La policia va rebre projectils procedents dels manifestants i va utilitzar gasos lacrimògens per dispersar-los.

Els convocants consideren que no n’hi ha prou amb l’anunci del govern que retirarà de la seva llei l’article 24 –que controlava la gravació i difusió d’imatges de les forces de l’ordre–, considerat com un atac a la llibertat de premsa i d’expressió.

L’executiu va anunciar dimecres que aquest controvertit article serà totalment revisat i el president, Emmanuel Macron, va assegurar abans-d’ahir que, en el nou redactat, no estarà prohibit gravar i difondre imatges de policies i gendarmes. Els convocants, però, mantenen la pressió perquè no es fien del nou text i exigeixen una retirada total d’una llei que comença el tràmit parlamentari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia