Política

Esquerra exigeix un gest al govern espanyol amb els presos i recorda que la seva paciència no és “infinita”

Jordà defensa l’acord de pressupostos i considera “màgic” pensar que amb el que gestiona el Govern “ens en podem sortir”

Esquerra Republicana exigeix “un gest” al govern espanyol amb els presos independentistes. “Nosaltres defensem l’autodeterminació i l’amnistia, però si arriba un indult, benvingut serà”, assenyala la consellera d’Agricultura i candidata el 14-F per Girona, Teresa Jordà.

Després de visitar Dolors Bassa a la presó de Puig de les Basses, Jordà ha recordat a l’executiu de Sánchez que la paciència dels republicans “no és infinita” i demana que “actuï” després de la decisió del Suprem de revocar el tercer grau als presos.

La cap de llista d’ERC a Girona ha defensat l’acord de pressupostos i ha respost Puigdemont assegurant que el que és “màgia” és pensar que amb els recursos que gestiona actualment el Govern “ens en podem sortir”.

Acompanyada de Montse Bassa, Teresa Jordà ha visitat a Dolors Bassa que des de divendres al vespre torna a estar a la presó de Figueres després que el Suprem decidís revocar el tercer grau als presos independentistes.

Un tribunal que Jordà ha qualificat com “una cosa semblant al Tribunal d’Ordre Públic” de l’època franquista. Per això, la candidata d’ERC a Girona ha reclamat un gest al govern espanyol perquè sinó “serà còmplice” de la decisió dels jutges de la sala segona del Suprem.

“Demanem al govern que s’autoanomena com el més progressista de la història que faci alguna cosa. Nosaltres sempre som els del diàleg, els que fem les coses de la millor manera. Esperem els seus gestos davant de les nostres demandes”, ha assenyalat Jordà.

La consellera en funcions manté que l’amnistia és la proposta que defensen, si bé no renuncien “a qualsevol altra via”. En aquest sentit, Jordà ha reconegut que un indult també el veurien amb bons ulls. “Si arriba, benvingut sigui”, ha assenyalat.

Respon a Puigdemont

La candidata d’ERC a les comarques gironines ha defensat l’acord de pressupostos del seu partit a Madrid i considera que el que han aconseguit és “arrencar” una part dels recursos que “es deuen” a Catalunya. Jordà ha contestat Puigdemont que parlava del “pragmatisme màgic” dels republicans.

En aquest sentit, la consellera en funcions ha assenyalat que el que és màgic és pensar que amb els diners que gestiona avui la Generalitat “ens en sortirem”.

“Pensar que amb els recursos que tenim podem acompanyar totes aquelles dones i homes que estan patint un moment tant complicat, sí que és màgic”, concreta Jordà.

D’altra banda, la candidata ha assenyalat que el motiu pel qual han trencat amb Demòcrates ha estat la reunió a la que van assistir amb “ultres i fatxes”.

“Nosaltres al feixisme ens hi enfrontem, el mirem als ulls i el guanyem”, remarca. Jordà també ha destacat que les explicacions que va donar Demòcrates per haver estat en aquella reunió organitzada per Donec Perficiam no els han convençut.

Finalment, Jordà s’ha referit al dia de la Constitució i ha recordat que està subscrita “pel feixisme més cacic i carca”. Una carta magna que Jordà considera que permet que els “presos polítics i exiliats estiguin com estan”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona