Política

Cribratge a Vilafant pel risc de rebrot alt

L’alcaldessa, Consol Cantenys, anima els més joves a assistir-hi

Salut instal·larà mòduls a catorze CAP

Salut va iniciar ahir a la tarda un cribratge de dos dies a Vilafant, una població amb un risc de rebrot per sobre de 1.600, amb la voluntat de fer aflorar casos asimptomàtics. L’alcaldessa del municipi, Consol Cantenys, admetia que les xifres són “preocupants” i que la relació que tenen amb altres municipis fa necessàries les proves. Cantenys va fer una crida als joves perquè vagin al cribratge, “per ells” però “sobretot pels que els envolten, i més en aquestes dates”. Les proves es fan al centre cívic Les Mèlies del camp dels Enginyers, de tres de la tarda a vuit del vespre. Estan dirigides a les persones de més de setze anys i l’objectiu és poder tallar les cadenes de transmissió.

Salut instal·larà entre gener i febrer catorze mòduls prefabricats per reforçar l’atenció primària, que se situaran als següents CAP: Cassà de la Selva, Alfons Moré i Paretas (ABS Salt-2), Can Gibert del Pla (ABS Girona-2), Ernest Lluch (Figueres), Josep Masdevall (Figueres), Banyoles, Doctor Joan Vilaplana (ABS Girona-4), Roses, Blanes-2, Moisès Broggi (l’Escala), Tordera, Sant Feliu de Guíxols, Canet de Mar i Llagostera.

Brot en una residència de Banyoles

Un brot de coronavirus a la residència La Solana de Banyoles afecta 42 persones, 29 residents i 13 treballadors, i ha causat sis morts, tots amb patologies prèvies. També hi ha hagut dos ingressos hospitalaris i la resta d’afectats presenten simptomatologia lleu. Durant el cap de setmana, el Departament de Salut hi ha dut a terme proves de control i està pendent dels resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia