Política

Tancat el cas dels dos edils investigats pels talls de l’AP-7 el 2019

Els jutjats de Figueres han sobresegut la investigació oberta contra els dos regidors d’ERC de la Jonquera

Els jutjats de Figueres han sobresegut el cas de Marta Collell i Jaume Ricart, regidors d’ERC a la Jonquera investigats per haver participat en els talls de l’autopista AP-7 del 18 i 19 d’octubre del 2019. Van ser citats a declarar a la caserna de la Guàrdia Civil de Girona el novembre del 2019 i el març passat als jutjats de Figueres per un presumpte delicte de desordres públics, perquè apareixien en imatges de les manifestacions que hi va haver aquells dies, coincidint amb la vaga general convocada al país.

Un cop feta pública la decisió dels jutjats de no donar continuïtat al cas, Collell i Ricart han agraït el suport que han rebut tant des del seu municipi com des del seu partit i dels veïns i veïnes que els han volgut acompanyar durant aquests mesos. Han reconegut que ha estat molt dur per a tothom però que per fi ja s’ha acabat. “Continuarem lluitant i defensant els nostres drets de ciutadania sense por i amb el cap ben alt”, han afegit els dos edils.

El president de la federació de Girona d’Esquerra, Pau Presas, també s’ha fet ressò del sobreseïment: “Ha quedat demostrat que estaven acusats per les seves idees polítiques. I des d’Esquerra, davant la repressió, continuarem fent el que sempre hem fet: estar al costat de totes les persones víctimes de la repressió, treballant a peu de carrer i des de les institucions per exigir una solució dialogada al conflicte polític”, diu Presas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia