Política

Barcelona rebutja reprovar Colau per marxar amb la família per Reis gràcies als vots del govern, ERC i BCN pel Canvi

JxCat, que havia presentat la proposta, només obté el suport de Cs

La Comissió de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona ha rebutjat una proposició presentada per JxCat per reprovar l’alcaldessa, Ada Colau, per haver marxat amb la seva família a una masia de la Garrotxa pel dia de Reis.

Comuns i PSC hi han votat en contra, però també ERC i BCN pel Canvi. JxCat només ha obtingut el suport de Cs, mentre que el PPC s’hi ha abstingut.

El regidor Jordi Martí ha assegurat que de l’alcaldessa s’espera “lideratge i exemplaritat”, i ha criticat que no fes cas de les recomanacions de quedar-se a casa per la pandèmia i pel temporal.

També ha recordat que van morir dues persones pel fred a la ciutat aquells dies. El regidor de Presidència, Jordi Martí, ha considerat “absolutament fastigós” l’atac del partit d’Elsa Artadi.

Segons Martí, la reprovació no és per una qüestió “personal o familiar”, sinó per la seva feina com a alcaldessa. “Ho fem per fet d’haver actuat irresponsable i insolidàriament”, ha indicat, tot remarcant que a més de la pandèmia, la ciutat estava “en estat d’emergència” pel temporal. També ha subratllat que Colau va mantenir el viatge tot i que sabia que el dia 7 entraven en vigor noves restriccions contra la covid-19.

Des del govern municipal, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha considerat “absolutament fastigós” que Junts per Catalunya ataqui “una mare amb dos criatures que passa la nit de Reis en una casa rural amb la seva parella”.

“Li cou que una senyora d’esquerres governi”, ha conclòs Martí, que ha opinat que el discurs de JxCat és “trumpisme pur”.

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha reconegut que sentia “vergonya institucional” per haver de parlar d’aquests temes, i ha apuntat que es podria reprovar Colau per moltes altres coses, i ha recordat que Junts per Catalunya “ha salvat” Núria Marín a la Diputació de Barcelona malgrat la seva presumpta vinculació amb un cas de corrupció a l’Hospitalet.

“Suposo que Artadi no hi és avui aquí perquè ha sortit una notícia que diu que ha estat fora aquests dies”, ha ironitzat. Coronas ha apuntat que els polítics han de ser exemplars, però alhora també ha preguntat a la resta de regidors si no s’han trobat amb la família aquest Nadal tot i les recomanacions, fins i tot fora del propi municipi. “Ens reprovem tots?”, ha conclòs.

Per part de Cs, Paco Sierra ha anunciat el vot a favor de la reprovació pel “populisme” de Colau, perquè els polítics han de ser exemplars i perquè s’ha limitat a donar explicacions en una piulada en lloc de fer-ho en comissió.

En canvi, Josep Bou, del PPC, ha opinat que el que va fer l’alcaldessa “no és gaire ètic però és legal”, així que s’ha abstingut.

Més contundent ha estat Eva Parera, de BCN pel Canvi, que ha criticat que Junts per Catalunya hagi barrejat els dos morts pel fred amb l’absència de Colau, i ha demanat menys demagògia i més rigor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona